Čtyři dívky skončily kvůli požáru ve vazbě | foto: /Corbis, Profimedia.cz

Tragický požár dovedl čtyři dívky do cely

  • 5
Policie zatkla kvůli nedělnímu tragickému požáru v pařížské věžáku čtyři dívky. Teenagerky skončily ve vazbě. Během noci stoupl počet obětí. Podle posledních zpráv se zplodinami na předměstí L'Hay-les-Roses otrávilo 16 lidí. Mezi mrtvými jsou i děti.

Policie oznámila, že oheň pravděpodobně začal u poštovních schránek ve vstupní hale osmnáctipodlažního domu.

Tři dívky skončily ve vazbě už v neděli v noci, čtvrtá v pondělí ráno.  Podle ČTK se dívky k zapálení věžáku přiznaly. Dvě z nich uvedly, že to bylo kvůli hádce.

"Spáchaly kriminální čin a budou příkladně potrestány," řekl francouzský ministr vnitra Nicolas Sarkozy televizní stanici TF1.

Mnoho obětí se v domě udusilo nebo přidusilo dýmem poté, co otevřely dveře. "Lidé, kteří zůstali v bytech, byli v pořádku. Ale ti, kteří vyběhli z bytů, se ocitli na chodbách, kde byla teplota kolem 300 stupňů Celsia, kouř a nedostatek vzduchu," popsal agentuře Reuters zástupce velitele hasičů Alain Antonini.

K hořícímu domu se v noci na neděli sjelo přes sto hasičů, čtrnácti lidem už ale nemohli na místě pomoci. Dalších 15 těžce a desítky lehce zraněných odvezly sanitky do nemocnic. - více zde

Paříž letos postihly už čtyři smrtící požáry. Jen za poslední dva týdny zemřelo přes 30 lidí. Předchozí události se ale od té poslední lišily tím, že hořelo v zanedbaných budovách. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video