Port Moresby, Papua-Nová Guinea

Port Moresby, Papua-Nová Guinea - Letišti v Port Moresby se dopručuje vyhnout obloukem. Občas se tu střílí, při poslední přestřelce gangů zde zahynulo sedm lidí. | foto: Profimedia.cz

Tichomořskou Papuu-Novou Guineu zasáhlo zemětřesení

  • 6
Zemětřesení o síle 7,3 stupně na Richterově škále zasáhlo tichomořskou Papuu-Novou Guineu. Indonéská geofyzikální agentura vydala podle agentury Reuters varování před ničivou vlnou tsunami. Odpoledne ho ale zrušila. Informace o případných zraněných nebo materiálních škodách nejsou zatím k dispozici.

Úřady zaznamenaly dva velké otřesy. První o síle 7,1 stupňů měl epicentrum severovýchodně od Port Moresby, hlavního města tichomořského státu. Přístroje ho zaevidovaly v 15:04 středoevropského času.

Epicentrum toho druhého o síle 7,2 stupňů se nacházelo 110 kilometrů východně od města Kandrian na ostrově Nová Británie.

Úřady nemají žádné informace o zraněných. Pro jistotu ale vydaly varování před možným vznikem tsunami. Po několika hodinách ho ale odvolaly.

"Máme zprávy z města Kimbe, kde byly otřesy cítit hodně. Žádný z tamních domů se ale nezřítil," řekl úředník John Miria z hlavního města tichomořského státu. "Je pro nás ale nyní obtížné kontaktovat lidí. Ráno budeme vědět víc," dodal.

Papua-Nová Guinea

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video