Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Texas natáhl na Rio Grande bariéru proti migrantům. Biden žaluje guvernéra

Americké ministerstvo spravedlnosti zažalovalo texaského guvernéra Grega Abbotta kvůli bariéře z bójí umístěné do řeky Rio Grande na hranici s Mexikem. Abbot prohlásil, že je připraven jít k soudu. Migranty směřující do USA je podle něj potřeba od vstupu do řeky odradit. Po odstranění bariéry na americké straně volá i Mexiko.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Prý...DRASTICKÉ opatření Abbottovy vlády proti nelegální imigraci... 300 metrů dlouhá bariéra

2 0
možnosti
MB

Trump prý zastavil migranty, ha,ha,ha....

Když byla zeď dokončena, tak jsme vytvořili všechny tyto rekordy... Protože hranice byly tak těsné, drogy se do naší země dostávaly na nejnižší úrovni za mnoho a mnoho let, vyrvaval stařík do éteru.

Tak to ani náhodou. Migranti za Trumpa narostli.

Tok migrantů do Spojených států nebyl během Trumpovy administrativy na nejnižším bodě, protože příliv migrantů na hranici dosáhl vrcholu v roce 2019 za Trumpa podle americké celní správy a ochrany hranic.

Ve skutečnosti Trump nikdy ani nedokončil svou velmi milovanou zeď, aby zabránil migrantům a drogám ve vstupu do Spojených států. Bylo postaveno pouze 47 nových mil plotu.

Během této vlády Trump podle americké celní správy a ochrany hranic bylo dokonceno pouze 453 mil hraniční zdi, zahajene za Obamy, z čehož pouze 47 mil byly nové stavby zahajene za Trumpa. Americko-mexická hranice je dlouhá více než 1900 mil... takže matematika se prostě nenechá znásilnit ani takovým stabilnim geniem jako je Donald.

0 5
možnosti
JK

Hlavní média a samozřejmě iDnes rovněž nezmiňují velmi závažnou věc, ke které dochází důsledkem nekontrolované nelegální migrace: Obchodování s bílým masem, což zahrnuje nejen dovoz prostitutek a prostitutů, ale i obchodování s dětmi včetně dětské prostituce. Obchodování s drogami samozřejmě zahrnuje také, ale to se všeobecně ví.

Naštěstí ale tyto zločiny neunikají zákonodárcům v Senátu a doufejme, že si na tuhle věc také posvítí Kongres, kde mají Republikáni většinu: https://www.youtube.com/watch?v=t2zcMQdwtZ0&ab_channel=ForbesBreakingNews

Zvýšenou zločinností trpí hlavně jižní státy včetně Texasu a jedná se o důvod víc, proč hranici chránit. Doufejme, že Republikáni v Kongresu už konečně začnou s tímhle něco dělat a poženou Joe Bidena a hlavně členy administrativy k odpovědnosti.

Vše ale v součastnosti zastiňují neuvěřitelná odhalení týkající se korupce Joe Bidena ve vztahu k ruským a ukrajinským oligarchům. Přišlo se na to, že Joe Biden osobně s oligarchy jednal a účastnil se nejen telefonních hovorů, ale i osobních setkání. Penězovody v hodnotě desetimilionů dolarů nyní dostávají velmi konkrétní podobu.

Bude i o tomhle iDnes někdy informovat? Zatím ticho po pěšině. Jak jinak, že ano...

2 1
možnosti
IS

Nevěřím, že iDnes má zájem informovat čtenáře o skutečnostech probírajících Bidenovu zkorumpovanou rodinu. Jak Vy tak i já se mnohokrát snažíme doplnit nebo opravit příspěvky autorů článků za což jsme napadáni mnohými neznalých faktů či cenzurováni. Takže velkou naději tomu nevávám, bohužel tím autoři jen přispívají k neinformovanosti svých čtenářů. Skutečný žurnalistický profesionalizmus se už delší dobu vytrácí a investigativní žurnalistika se mění v hlásnou troubu levicových názorů nejen USA.

2 1
možnosti
MB

Od nástupu prezidenta Bidena do funkce překročili migranti jihozápadní hranici bez dokladů více než 3,3 milionkrát.

Vláda umožnila asi milionu lidí zůstat a čekat na imigrační slyšení, a to z humanitárních důvodů nebo proto, že je USA nemohou repatriovat. Dalším důvodem je omezený prostor pro zadržení.

Administrativa již více než 1,7 milionu migrantů na hranicích vrátila zpět na základě pravidla o ochraně veřejného zdraví v důsledku pandemie. Přibližně 30 % z těch, kteří byli vráceni zpět, překročilo hranici v uplynulém roce nejméně dvakrát.

Administrativa také zatkla a vyhostila více než 146 000 dalších migrantů, v některých případech kvůli záznamům v trestním rejstříku. Pokud se pokusí překročit hranice znovu, budou jim hrozit sankce.

Ministerstvo spravedlnosti v loňském roce zahájilo činnost pracovní skupiny pro boj proti pašování lidí a převozu migrantů, který zajišťují kartely. Bylo zatčeno přibližně 120 osob a padlo 50 rozsudků v trestních věcech.

Národní imigrační soudy se potýkají s obrovským množstvím nevyřízených případů z dob Trumpovy administrativy, kterých je více než 1,6 milionu. Mezi nimi je podle vládních údajů k 15. červenci více než 477 000 žádostí o azyl.

0 4
možnosti
JK

To, že se do USA migranti jen hrnou je neomluvitelné a je jasné, že federální vláda naprosto kašle na své povinnosti a na Ústavu.

Možná ze zločinnosti napojené na nelegální migraci, která zahrnuje obchodování s dětmi a bílým masem, má rodina Bidenů také prospěch stejně jako s nelegálními obchody s ruskými a ukrajinskými oligarchy.

Doufejme, že si Republikáni v Kongresu na tohle také pěkně posvítí...

2 1
možnosti
JK

J87a59n 91K23u45l39í81s23e84k

25. 7. 2023 20:25

Co se v USA děje v oblasti nelegálních migrantů je fakt, že Border Patrol (federální pohraničníci) mají rozkaz migranty nevracet, ale pomáhat jim, dávat jim vodu a jídlo a odstraňovat překážky při překračování hranice.

Tato politika se rovněž projevuje na počtu zadržených, kteří jsou v drtivé většině krátce vyslechnuti, nakrmeni a poté vypuštěni ven mezi běžnou populaci. Mnohdy ani k výslechům a evidenci vůbec nedochází a migranti jsou vpuštěni do země bez jakýchkoliv dokladů a kontroly totožnosti. Kontrola totožnosti ale stejně není možná, protože vesměs migranti nemají doklady. K čemu taky, když se kolikrát jedná o zločince, zloděje a vrahy, že.

"Demokratické" státy jako Kalifornie to řeší tak, že migrantům stát poskytne zadarmo doklady na čestné slovo a dokonce i přihlášku k volbám, aby se tak mohli podílet na utváření politického uspořádání nejen Kalifornie, ale i federálního státu, protože samozřejmě kontrola totožnosti a občanství je v tomto největším státu Unie fujfuj.

Pohraniční státy mají miliardové výdaje na živení nelegálních migrantů, protože ti pak zatěžují státní a dobročinné organizace na pomoc chudým a veteránům, takže pak nejsou prostředky na pomoc svým chudým a populace tak v těchto státech velmi trpí. Tedy kromě Kalifornie, samozřejmě, protože ta je nesmírně bohatá díky technologickým společnostem jako Google, Facebook, atd.

Jedná se samozřejmě o těžké a systematické porušování Ústavy ze strany Bidenovy administrativy, takže pohraničním státům nezbývá nic jiného, než vzít spravedlnost do svých rukou, pokud tedy není v těchto státech u moci Strana, která má vedoucí úlohu ve státě a společnosti tak jako v Kalifornii.

Bude zajímavé sledovat co se bude dít a jestli věc pak půjde k Nejvyššímu soudu, zůstanou drátěné překážky a bóje na svých místech na hodně dlouho...

PS: Kdyby to někoho zajímalo, tak statistiky nelegální migrace do USA jsou zde: https://www.statista.com/statistics/329256/alien-apprehensions-registered-by-the-us-border-patrol/

2 1
možnosti
MB

Uz vidim jak si platite 79 dol. mesicne na zakladni pristup ke strankam na ktere tu uvadite.

0 3
možnosti
IS

Pro neznalé amerických zákonů zde je úryvek z americké ústavy Article 1 Section 10 který jasně říká, že je povinností federální vlády chránit hranice proti invazím zvenku, a pokud federálové selžou, Article 1, Section 10 dává právo jednotlivým státům bránit své hranice.

WASHINGTON, DC—Today, Congressman Jodey Arrington (TX-19) introduced a resolution affirming Article I Section 10 of the U.S. Constitution, which recognizes states’ sovereign power to defend themselves against invasion. In response to President Biden’s open-border policies, the federal government’s failure to respond, and the subsequent opportunism by the cartels, Rep. Arrington implores southern border states to use their constitutional power to defend themselves against the cartel-facilitated invasions and protect their citizens.

“The Constitution is clear: Section IV Article 4 says the federal government “shall protect each of [the states] against Invasion,” said Rep. Arrington. “When the federal government fails to fulfill this constitutional duty, Article 1 Section 10 expressly guarantees states the sovereign power to repel an invasion and defend their citizenry from overwhelming and “imminent danger.” This resolution affirms that states don’t have to be passive victims of this Administration’s border security failures; rather, they should exercise their sovereign, constitutional right to defend themselves and their citizens.”

Proto také Abbot odpověděl Bidenovi na hrozbu, že administrativa podá na Texas žalobu, odpověděl. Bring it on, Mr. President, neboli Tak do toho, pane presidente.

2 1
možnosti
MZ

Je teda pravda, že aby bariéra z bójí mohla být označena za drastickou vůči migrantům (z humanitárního pohledu ), tak by ty bóje musely být ve skutečnosti miny nebo nějaké nástražné, samostřílné apod. systémy. Pak by mi kritika dávala smysl. Ale o něčem takovém, jak jsem pochopil, tady absolutně není řeč..

6 0
možnosti
MZ

Tak první dojem z článku je opravdu takový, že prezident napadá bariéru, protože mu vadí, že znemožňuje nerušený nelegální přechod migrantů (uvádí se "humanitární důvody. Důležité bude detailní zdůvodnění.

Ta bariéra např nesmí zasahovat žádným způsobem na území Mexika (nebyla s ním dohodnuta), aby nejitřila vzájemné vztahy , a i v rámci USA jsou asi nějaká pravidla pro rozdělení kompetencí při ochraně hranic mezi Unii a jednotlivé státy (já je neznám) Tato pravidla by bylo potřeba znát.

Ale na první pohled to prohlášení nevypadá vůbec dobře a určitě vyvolá ostré reakce.

Ten guvernér je určitě republikán, že? Pak nelze úplně vyloučit, že ta sólo akce s bariérou byla určitá provokace trumpovců vůči Washingtonu, protože ještě více než o zabránění přílivu uprchlíků republikánům a Trumpovi jde o to, aby se vrátili do Bílého domu . Tady Nevím, ke kterému křídlu ten Abbott náleží.

Ale pokud to opravdu byla provokace republikánů, tak je celkem škoda, že na ni Bílý dům zřejmě naletěl..

1 2
možnosti
IS

Problémem je, že Mexico absolutně nechrání svoji stranu hranic, ale velmi ochotně nejen pomáhá ilegálům cestou přes Mexico ale i umožňuje přechod hranic. President Trump měl dohodu z mexickým presidentem Obradorem " Stay in Mexico" která zaručovala zastavení imigrantů už na území Mexica. Tam jim byla vydávana povolení zůstat v Mexicu, pokud by tomu chtěli. Dostali tam možnost práce a ubytování, o to však mnozí nestáli, jejich jediným cílem bylo dostat se do USA. V Mexicu si museli požádat o vstup, ale to trvalo dlouho a oni čekat nechtějí. Přitom 95% z nich jsou ekonomičtí imigranti, jen v málo případech jim v jejich zemích hrozí politická perzekuce. V době 2017 až 2021 klesly proudy ilegálních imigrantů na 500 až 700 tisíc ročně. Poté, co Trump odešel z Bílého Domu a nastoupil Biden, ten i přes zákon kvůli covidu v podstatě zrušil dohodu s Mexicem a otevřel hranice dokořán, v podstatě to slíbil už v době kdy kandidoval. Nyní se k nám valí miliony, ročně se to odhaduje na 2.5 miliony a za 2 a půl roky BIdenovy vlády se jich sem nahrnulo přes 6 milionů, podle Border Patrol jich proklouzlo dalších 900 tisíc, zachyceny tisíce kriminálníků. Jen v jednom arizonském sektoru Yuma jich denně chytí 1 tisíc. Nemocnice v Yumě má kvůli neplatícím ilegálům za rok dluh přes 26 milionů dolarů na které stát ani federální vláda nepřispívá, holt se o to musí postarat daňoví poplatníci. Situace kterou vytvořil Biden, ne Trump, je neudržitelná. Proto guvernéři států Florida a Texas se snaží rozvážet tisíce ilegálů na sever a starostové pláčí, že nemají zdroje, jak se o tyto lidi postarat. Proč by měli jen pohraniční státy trpět přívaly těchto lidí? Bývalý republikánský guvernér Arizony Ducey stavěl na hranicích kontejnery, který byly svařovány vždy dva na sobě a dva za sebou aby vyplnily díry v plotech, které stavěl Trump. Biden přikázal toto odstranit. MAGA ani Trump s tím nemají nic společného, každá země má mít kontrolu nad svými hranicemi. Jak se k imigrantům z Afriky staví Česko?

1 1
možnosti
MS

Proč by někomu měly vadit boje nahradíme? 😲

0 0
možnosti
JM

J45a45n 19M40a65r87e56k

26. 7. 2023 0:32

...vadit boje nahradíme ? co je to za pitomost?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Na jihu Ruska vykolejil nákladní vlak. Po útoku zvenčí, tvrdí Moskva

14. května 2024  8:14

Sledujeme online V jihoruské Volgogradské oblasti v úterý vykolejil nákladní vlak, podle ruských železnic je na vině...

Dárek pro starostu Řeporyjí. Před úřad mu aktivisté vysypali kupu hnoje

14. května 2024  7:27,  aktualizováno  7:39

Aktualizujeme Před městským úřadem v pražských Řeporyjích se v úterý ráno objevila hromada hnoje. Starostovi...

V Česku se loni s obtěžováním setkalo 63 procent LGBT+ komunity, nejvíc z EU

14. května 2024  7:06

V Česku se loni s nějakou formou obtěžování včetně výhrůžek násilím nebo urážlivých komentářů kvůli...

Šéf americké diplomacie dorazil do Kyjeva. Blinken chce ujistit Ukrajince o podpoře

14. května 2024  6:32

Americký ministr zahraničí Antony Blinken v úterý dorazil na neohlášenou návštěvu Ukrajiny. V...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!