Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Válečný zločin domicida? Systematické ničení domů se má trestat, míní experti

Obrázky celých ulic srovnaných se zemí jsou základní součástí zpráv ze zemí, jež zasáhla válka. A ve světě sílí hlasy, že by se systematické ničení domovů civilistů mělo stát válečným zločinem stejně jako genocida či záměrné upírání jídla. Mezinárodní právo by se pak mohlo zabývat osudy Syřanů, Palestinců v Gaze, Ukrajinců i dalších obětí „domicidy“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Já bych zakázal válku jako takovou. A taky vraždění, kradení, znásilňování... Nechápu, že to ještě nikoho nenapadlo.

3 0
možnosti
LS

Jako vůbec nic proti tomu, až na to, že.... z článku jasně vyplývá, že se těchto zločinů dopouští jen a pouze jedna strana. A to vždy ta zlá, jako jsou russáci, Assad, "zlí" sionisté samozřejmě, jak jinak, že?S tím naprosto souhlasím, ano, dělají to. Chci se zeptat. Ta slavná "demokratická" opozice v Sýrii se takto nechová? Jako vážně? Zeptejte se iráckých a syrských křesťanů ti, co nevěříte. "Bojovníci za svobodu" z Hamasu,( jak je nazývá turecký islamistický demográt Erdogan v nevzácné shodě spolu s evropskou levičáckou antisemitistickou demokracií) ,kteří před pár měsíci vypalovali kibucy se také tak nechovají? A co chudáčci Šiptaři z Kosova, kteří ničili do základů kostely a kteří se tak ochotně nastěhovali do pro ně tak luxusních srbských domů, ze kterých předtím ĺ vyhnali jejich majitele, pokud je zrovna nezavraždili, tak ti se tak nechovají? Já jen, že nám tu zase někdo podsouvá unifikovaný progresivistický a hlavně extremistický pohled na problém, který skutečně existuje a snaží se manipulovat s veřejností. Proč nezmiňují tito "spravedliví" i tyto nevyvratitelné skutečnosti? Co jevto vlastně za experty?

1 1
možnosti
LS

A k té soudružce, co srovnávala Drážďany s Gazou. Naprosto sprostá lež a manipulace. Stačí sledovat dokumenty z 2. sv. války. To stvoření je naprosto s tou svojí lží odporné.

2 1
možnosti
JV

Experti neblbněte. Většina domů leží díky nám, Západu. V Lybii, Sýrii, Iráku, Jemenu... A Izraelci pro to zase v Gaze mají setsakramentsky dobré důvody. Nepouštěl bych se raději do toho.

2 0
možnosti
LS

Válka sama o sobě je zločinem, ale bohužel jsou situace kdy se jí žádný národ nevyhne. Viz Izrael. Pokud někdo překročí vaše hranice, postřílí tisíc civilstů včetně žen a dětí s brutalitou kterou by možná obdivoval i Čingischán, tak jediná odpověď přece musí být válka. Pak jsou zde pravidla války sepsána kupou humanistů, kteří měli tu smůlu, že viděli nebo zažili válku přímo a už nikdy to nechtěli zažít znovu. Pokud by chtěla jakákoli armáda bojovat přesně podle těchto pravidel a vždy dodržovat co tato pravidla říkají, tak vždy 100% prohraje proti armádě, která se těmito pravidly nenechá omezit. Prostě podstatou války je násilí a tímto násilím demoralizovat nepřítele tak, aby se vzdal. Tedy pokud ho nechcete vyhladit úplně, ale to se snad ještě nikdy nikomu nepovedlo, spíše se to obrátilo vůči tomu kdo se o to pokusil.

3 1
možnosti
LS

Naprosto přesně tak. V Gaze to není Izrael, kdo si vybral tuto formu války. První byly vypalovány a vyvražďovány kibucy. Drzost a arogance levičáckých antisemitů je snad bez jakýchkoliv morálních hranic.

1 2
možnosti
HL

Klidne at si zavedou novy pojem domicita.

Nicmene pokud je pod domem nebo v dome vojenska zakladna nebo sidlo teroristu, prestava to byt civilni objekt a je jeho zniceni zcela v souladu s veskerym mezinarodnim pravem.

A protoze v Gaze je domu, ktere by nemely spojitost s Hamasem, jeho cleny a podporovately, s tunely, sklady zbrani a odpalovacimi misty opravdu minimum, jsou holt tam trosky z domu, ktere slouzily teroristum.

Soudruzi z OSN by ted meli ale spis drzet tlamy po tom, co se provalilo, jak jejich zamestnanci pod UNRWA byli soucasti vrazdici smecky Palestincu 7.10.2023.

7 1
možnosti
VV

Izrael je subjekt odpovědnosti za válečné zločiny, neb je odpovědný za životy civilistů a jejich majetek.

Někdo bude možná brečet v Haagu, jenže to životy nevrátí.

Napadá mě srovnání s Lidicemi.

Izrael se stal zjevně fašistickým státem, - jaká ironie.

1 9
možnosti
HL

Az na to, ze Lidice vyvrazdili a se zemi srovnali nackove, nemecti nackove.

V tomto konnfliktu jsou ovsem nackove Palestinci, to oni pouzivaji svoje heslo From the River to the Sea Palestina will be free se zamerem znicit Izrael a vyvrazdit Zidy, coz nedavno potvrdil jeden z vudcu Hamasu, toho Hamasu, kteri si Palestinci v Gaze zvolili a podporuji ho stejne, jako Nemci zvolili Hitlera a podporovali ho.

V Lidicich bylo nemeckymi nacky zavrazdeno 340 osob, v Izraeli bylo v jediny den palestinskymi nacky zavrazdeno 1200-1500 lidi a 240 bylo uneseno, dodnes nevraceno, mnozi z nich zabiti nasledne

Takze ten primer kulha na obe nohy jako vsechno, co napisete.

8 2
možnosti
VE

Domov nelze ničím nahradit, leda jiným domovem. Viz jak je běžné stěhování za prací v některých zemích. Pokud jde o Izrael, nelikviduje domy jen tak, ale jako legitimní vojenské cíle, kde sídlí Hamás, nebo tunely nad kterými domy stály než tunely zlikvidoval

8 1
možnosti
JS

Proč by měli izraelští vojáci riskovat životy v zaminovaných domech Hamásem plných pastí? je mnohem jednodušší a bezpečnější takový dům odpálit, takže tady opět není na vině Izrael, ale Hamás, který z těch domů ty pasti vyrobil.

8 0
možnosti
TS

Cilene niceni celych ulic a mest je oblibena ruska taktika. Rusaci problem, valka z nich automaticky dela zlocince.

2 0
možnosti
JR

Škoda, že mají v Izralecích (Židech) tak oddané souputníky-napodobovatele...

A Západ neskutečně ve světě ztrácí na věrohodnosti a politické váze, když svým protivníkům (Sýrii, Rusku...) tvrdě kritizuje a sankcionuje totéž, co u svých zemí (USA, Izrael...) tiše přehlíží či jen nedůrazně rádoby kritizuje. To je hlavní důvod, proč se nedaří už po dva roky izolovat Rusko a položit je hospodářsky a politicky na kolena. Většina světa totiž s námi "nepeče", pač to strašné pokrytectví a účelovost západní tzv. hodnotové politiky vidí.

1 7
možnosti
JH

J51i31ř40í 13H25o41l87ý

2. 2. 2024 21:47

Bourání domů by neměl být problém. Samozřejmě jen tehdy pokud jej předchází nebo následuje i eliminace škůdců. (fašistů, teroristů, Hamásu, a také ti co podporují tyhle zmetky a to i když jsou to civilové).

6 2
možnosti
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Firmy už nechtějí brát brigádníky. Kvůli změnám v zákonech se to nevyplácí

3. června 2024

Premium Počet firem, které hledají brigádníky na sezonní práce nebo na záskok za zaměstnance na dovolené,...

V debatách se mi daří, říká Nerudová a hájí migrační pakt: Solidarita je základ

3. června 2024

Za minimum považujeme čtyři mandáty. Takové ambice představila ekonomka a neúspěšná kandidátka na...

ANALÝZA: Prokličkuje se Izrael k mírové dohodě? Ukáže se, kdo to myslí vážně

3. června 2024

Premium (Od spolupracovnice MF ­DNES v Izraeli) Válka trvající osm měsíců vyvolává napětí jak uvnitř izraelské společnosti, tak na mezinárodní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...