Ke statisícům lidí, kteří v sobotu dorazili na technoparty Street Parade do...

Ke statisícům lidí, kteří v sobotu dorazili na technoparty Street Parade do Curychu, se připojil i švýcarský prezident Alain Berset. (12. srpna 2023) | foto: Profimedia.cz

Švýcaři rozjeli obří letní technoparty. Zatančit si přišel i prezident země

  • 15
Ke statisícům lidí, kteří v sobotu dorazili na technoparty Street Parade do Curychu, se připojil i švýcarský prezident Alain Berset. V klobouku a v červeném boa kolem krku politik tančil, bavil se a fotil se s lidmi. Pořadatele nejnavštěvovanější kulturní akce v zemi pochválil za profesionalitu, s jakou festival elektronické hudby připravili.

„Běží to neuvěřitelně poklidné na to, že je to tak velká událost,“ řekl Berset stanici SRF a dodal, že technohudbu má rád. Skoro milion lidí v ulicích Curychu může navštívit některou z osmi scén nebo promenádu kolem jezera, kde se pohybuje 30 mobilních pódií, tak zvaných lovemobilů, na nichž tančí kostýmovaní tanečníci.

Prezident se v Curychu setkal s organizátory akce, mezi které patří Joel Meiera, prezident sdružení Street Parade a starostka Curychu Corine Mauchová.

Street Parade se letos v Curychu koná po třicáté. Přestávku měla akce pouze v letech 2020 a 2021 kvůli pandemii covidu-19. Švýcarská technoparty je označována za největší na světě.

Prvního ročníku Street Parade propagující lásku, mír, svobodu a toleranci se zúčastnilo v roce 1992 asi tisíc lidí. Curyšští radní poté v roce 1994 akci zakázali, čímž ale neúmyslně dopomohli k ještě většímu úspěchu v budoucích letech.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Curych, Alain Berset

Video