ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Švýcarskou policii napadla skupina mladistvých výtržníků, byli mezi nimi i Češi

  • 74
Švýcarská policie zadržela 19 mladistvých výtržníků, kteří v noci na neděli obtěžovali na nádraží poblíž Curychu řidiče autobusu a po přivolaných policistech házeli kamení. Mezi zadrženými jsou i Češi.

Policie o tom informovala na webu.

Zprávu o výtržnictví na nádraží Stäfa u Curyšského jezera dostala místní policie krátce po půlnoci. Když na místo dorazily první policejní hlídky, skupina asi 20 mladistvých, která předtím rušila řidiče autobusu, už přestupovala. Blokovali pak odjezd vlaku S16 ve směru na Curych.

Čech ilegálně přešel zaminované hranice Arménie, zadrželi ho v Ázerbájdžánu

Policisté začali provádět kontrolu totožnosti, když na ně mladíci zaútočili. Vystoupili na koleje a házeli na policisty kamení. Policie použila pepřový sprej a čtyři osoby zadržela. Vlak se zbylými výtržníky pak do Curychu odjel, ale dalších 15 osob následně zadrželi policisté na curyšském nádraží Tiefenbrunnen.

Mezi 19 zatčenými jsou podle policie nezletilí ve věku 15 až 17 let. Pocházejí ze Švýcarska, Itálie, Somálska a z České republiky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video