VIDEO: Loď u španělských břehů se ocitla v plamenech, bylo na ní 52 lidí

  • 8
Dvaapadesát lidí, včetně čtyřčlenné posádky, vyprostili na poslední chvíli záchranáři z výletní lodi u severovýchodního břehu Španělska. Ta se po srážce s jinou lodí u ostrova Toxa ocitla v plamenech. Na palubě katamaránu Boramar se nacházelo 48 turistů a čtyři členové posádky.

Mnoho výletníků pak skončilo v nemocnici s popáleninami, uvedl britský Express. Lidé začali skákat do moře, mezitím už však k místě nehody spěchali mimo španělské pobřežní stráže i dobrovolníci. Na místo přijelo 22 sanitek, které odvezly pět vážně zraněných lidí do nemocnice v Grove. Ostatní většinou utrpěli lehké popáleniny.

„Dobrá zpráva je, že všichni přežili,“ řekl starosta Grove José Antonio Cacabelos. „Takový teror nikdo nechce zažít.“

Dodal, že se musí učinit bezpečnostní kroky, aby se podobný případ už neopakoval. Také vyjádřil vděk všem dobrovolníků, kteří se podíleli na záchraně lidí v moři. 

Příčina požáru je stále nejistá. Podle některých svědků začaly plameny vycházet nejdříve z kuchyně a velmi rychle postupovaly. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video