Soud povolil zkoumat Jacksonovy staré hříchy

  • 7
Obhajoba Michaela Jacksona dostala tvrdou ránu. Tvrdí to alespoň američtí právní analytici. Soud totiž rozhodl, že v procesu smí vystoupit jako svědci i lidé zainteresovaní v dřívějších Jacksonových sexuálních kauzách, které neskončily u soudu.

PŘÍLOHA
Michael Jackson u soudu

Žaloba smí u soudu používat i důkazy z dřívějších případů Jacksonových "sexuálních útoků". Ty by se měly týkat obtěžování až pěti chlapců.

Porota tak vyslechne například i svědectví o případu z roku 1993. Třináctiletý chlapec tehdy tvrdil, že ho zpěvák zneužil. Jackson vyplatil chlapcově rodině odškodné 23 milionů dolarů a rodina stáhla žalobu.

Soudce Rodney Melville uvedl, že žaloba může předvolat až devět svědků, aby dokázala své tvrzení o Jacksonově dlouhodobém "nevhodném" chování k chlapcům mezi deseti a třinácti lety.

Svědčit by měl i jeden z těchto chlapců, zřejmě to ale nebude dětská herecká hvězda Macaulay Culkin. Ten rázně odmítl, že by ho kdy Jackson zneužíval. Mluvčí dnes 24letého herce neočekává, že by byl Culkin předvolán.

Právní odborníci považují rozhodnutí soudce Melvilla za zlom v procesu. "Je to velký úder pro Jacksona a skvělá zpráva pro žalobce," řekl televizi CBS News právní analytik Andrew Cohen. Zpěvákovi obhájci podle něj budou muset dokazovat, že devět svědků lže o sexuálním obtěžování, do kterého je zapleten jejich klient.

Očekává se, že svědci budou mluvit nejméně o třech případech sexuálního zneužívání. Jednoho chlapce měl Jackson osahávat na genitáliích, další dva měl líbat a objímat. Někteří svědci mají mluvit přímo o těchto případech, jiní zase o "líbivém" chování, kterým si měl Jackson získávat důvěru svých dětských obětí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video