VIDEO: Netradiční záchrana slůněte v Keni, do bezpečí letělo ve vrtulníku

  • 1
Ochráncům zvířat v keňské rezervaci Masai Mara se podařil netradiční kousek. Před jistou smrtí zachránili malé slůně tak, že ho do bezpečí transportovali na palubě vrtulníku. O roztomilého chobotnatce se nyní starají ve zvířecím sirotčinci Davida Sheldricka.

Pracovníci několika organizací na ochranu přírody museli zasahovat kvůli tomu, že slůně se narodilo předčasně a matka ho nedokázala nakrmit. Z malebné rezervace Masai Mara mělo putovat až do Nairobi.

Ochránci zvířat zvolili poněkud netradiční dopravní prostředek. Slůně naložili do vrtulníku. „U opuštěných slůňat zasahujeme celkem často. Tohle však bylo vůbec poprvé, co jsme měli chobotnatce na palubě vrtulníku,“ sdělili.

Přeprava proběhla bez nejmenších zádrhelů a slůně si od konce listopadu užívá péče pracovníků zvířecího sirotčince Davida Sheldricka. Dostalo dokonce jméno – říkají mu Panya.

Ochránci převezli slůně z rezervace Masai Mara (červeně) do Nairobi (modře). Let byl dlouhý asi sto kilometrů.

Ochránci převezli slůně z rezervace Masai Mara (červeně) do Nairobi (modře). Let byl dlouhý asi sto kilometrů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video