(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Lucie Balcarová, MF DNES

Učitelka ze školky popletla adresáta, nevhodný mobilní text se šíří webem

  • 706
Učitelka z bratislavské mateřské školky poslala omylem přes mobilní telefon nevhodnou zprávu matce dítěte, které učí. V prvním vzkaze matku upozorňuje, aby svému dítěti zaplatila obědy, jinak nedostane jídlo, ve druhém matku nazývá cikánkou. Incident momentálně řeší mateřská škola i starosta obce.

„Cikánce jsem napsala, že malá nedostane oběd.“ Taková zpráva přišla matce od učitelky z mateřské školy ve Vrakůni, která následně zprávu zveřejnila.

„Paní Botloova, Jessice zaplaťte dnes stravu, nebo nedostane oběd,“ přišla první zpráva od učitelky. Za ní během chvíle následovala výše citovaná, která byla ovšem adresovaná někomu jinému.

Komunikace mezi matkou a učitelkou ze školky.

Po tomto incidentu matka svoje dítě ze školky odvedla a následně celou situaci rozhořčeně okomentovala. „Paní učitelka se spletla a omylem poslala zprávu mně, kde o mně psala jako o cikánce. Takto má komunikovat učitelka? Já myslím, že každá matka má jméno, ať je to cikán nebo sedlák, Číňan nebo Mongol,“ řekla.

Vedení města tento incident považuje za hrubý přešlap a podle slov starosty městské části Martina Kuruce bude problém neprodleně řešit podle platných právních předpisů.

„Chceme se za zřizovatele omluvit, za takto hrubé chování naší paní učitelky. Kategoricky odmítám jakékoliv projevy rasové nenávisti. Okamžitě jsem začal konat a spojil jsem se telefonicky s vedoucí našeho odboru školství a ředitelkou MS. Je to samozřejmě líto všem zúčastněným,“ okomentoval situaci starosta na sociálních sítích.

Zároveň dodal, že se učitelka mateřské školky za incident dotyčné matce omluvila.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video