Předseda slovenského parlamentu Boris Kollár měl v sobotu dopravní nehodu. Do...

Předseda slovenského parlamentu Boris Kollár měl v sobotu dopravní nehodu. Do limuzíny, ve které jel Kollár s řidičem a svou ochrankou, narazilo v křižovatce z boku jiné auto. (24. října 2020) | foto: Profimedia.cz

Šéf slovenského parlamentu Kollár měl vážnou dopravní nehodu, je stabilizovaný

  • 34
Předseda slovenského parlamentu Boris Kollár měl v sobotu vážnou dopravní nehodu, uvádí slovenská média. O nehodě, která se stala v Bratislavě, informoval premiér Igor Matovič. Mluvčí parlamentu sdělila, že je Kollár při vědomí a byl převezen do nemocnice na další vyšetření. Podle informací místopředsedy parlamentu Juraje Šeligy je Kollár ve stabilizovaném stavu.

Při dopravní nehodě byl podle médií zraněn předseda slovenského parlamentu Boris Kollár, jeho ochranka a řidič. Podle slovenského premiéra Igora Matoviče řidič neporušil dopravní předpisy.

Kolize se stala na křižovatce v části Bratislavy Podunajské Biskupice, dodal předseda vlády. Auto se šéfem parlamentu jelo podle premiéra na zelenou, když do něj z boku vrazilo jiné vozidlo jedoucí na červenou. 

Mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotní služby Alena Krčová pro server SME.sk uvedla, že účastníky nehody byli celkem 4 lidé.

„Jednoho z účastníků transportovali do nemocnice s více poraněními celého těla, tzv. polytraumatem. Během převozu byl při vědomí a ve stabilizovaném stavu. Další dva zranění, muž a žena, si poranili hlavu a hrudník a byli také převezeni do nemocnice. Čtvrtý účastník nehody transport do nemocničního zařízení odmítl,“ řekla slovenskému serveru Krčová.

Místopředseda parlamentu Juraj Šeliga na Facebooku napsal, že podle jeho informací je Kollár i s ochrankou ve stabilizovaném stavu. Matovič i Šeliga jim popřáli brzké uzdravení.

Pětapadesátiletý Kollár je předsedou parlamentu od letošního března. Poslancem byl poprvé zvolen v roce 2016, o rok dříve se stal předsedou hnutí Jsme rodina.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video