Diskuze

Kurzovi lidovci zformují rakouskou vládní koalici, připojí se Zelení

Šéf rakouských lidovců, exkancléř Sebastian Kurz, potvrdil, že jeho strana zformovala vládní koalici se Zelenými. Program vlády strany zveřejní ve čtvrtek. Kurzovi rakouští lidovci (ÖVP) drtivě zvítězili v zářijových volbách. Ministerské nominace i dohodu musí ještě potvrdit sjezd Zelených, který se bude konat v sobotu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Nevidím to nijak dramaticky, přílišný kurz doprava nebo doleva nikdy nebyl pro občany přínosem. Tato kombinace může být docela zajímavá, pokud na sebe nebudou sprostě štěkat

0 0
možnosti
VC

No, to se máme nač těšit. Ono nestačí, že pokaždé, když se u nás začne mluvit o stavbě nových jaderných bloků, tak začnou Rakušáci křičet. Teď budou křičet z vlády. Proč to ten Kurz udělal? První jeho zásadní chyba byla, když skočil na pokoutné video se Strachem. Přesně to chtěli odpůrci jeho spojení se Svobodnými, aby udělal, a on jim vyhověl. A teď to ještě vylepšil.

1 0
možnosti
JH

davam bolsevikovi rok, maximalne dva roky...

0 0
možnosti
VK

Šéf zelených Werner Kogler prohlásil, že Rakousko se ocitne v čele Evropy, pokud jde o klimatickou politiku.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/sebastian-kurz-rakousko-koalice-vlada.A200101_215306_zahranicni_aug

No potěš koště. Už jednou chtěl jeden Rakušák stanout v čele Evropy a nedopadlo to pro celý svět dobře.RvEURv

2 1
možnosti
Foto

D76a62n 25Š88í36d45a

2. 1. 2020 16:02

Na rozdíl od Vás přeji rakouské koalici úspěch. R^EUR^

0 1
možnosti
MK

Očekávaný krok, jen cvok se dvakrát spálí o stejná kamna. Jinak, českému vlasteneckému fanklubu FPÖ bych rád ocitoval z článku 10 programu, kde se mluví o škrtnutí Benešových dekretů:

“Die menschenrechtswidrigen Beneš-Dekrete und AVNOJ-Bestimmungen, samt den damit im Zusammenhang stehenden Amnestiegesetzen, sind in einem humanistischen Europa nicht zu akzeptieren und im Sinne von Gerechtigkeit für Vertriebene, Ermordete und Enteignete zu streichen.”

0 0
možnosti
Foto

Vycházíte zřejmě z toho, že tím ohromíte němčiny neznalé ovčany. Vy máte něco proti odmítání porušování lidských práv kohokoliv?

0 0
možnosti
Foto

No, jsem zvědav, jak dlouho jim tenhle kočkopes vydrží. Řekl bych, že to odlije spoustu hlasů od Kurze směrem k FPÖ

1 0
možnosti
JV

A koalice s FPO odlila spoustu hlasů směrem k socialistům?

0 0
možnosti
LH

A jejda, to budou do týdne zas bourat bariéry na hranicích a zvát další inženýry. Na druhou stranu tím budoucí výhru Svobodných zajistili spolehlivě

2 1
možnosti
Foto

D24a59n 15Š73í11d47a

2. 1. 2020 16:04

Chraň Pán Bůh.

0 0
možnosti
ML

Jestlipak podobné výsledky (nikoliv výsledky voleb, ale výsledky koalic) náhodou neiritují voliče a nesměrují je spíše k radikálnějším řešením... Pro normálního Rakušana, který volí lidovce a dostane odměnou "nejekologičtější" vládu v EU to asi není úplně ten chtěný výsledek. Chápu pravidla, ale pokud extrapoluji k nám, znamená to, že zvolím stranu x a dostanu koaliční vládní program, o kterém nikdy předtím nebyla řeč. Vrátím-li se do Rakouska, jinými slovy máme na jižní hranici vládu opět oficiálně poštěkávající vůči atomové energii a další podporu nelegální migrace v EU, ač se Kurz tvářil (a médii byl zpodobňován) jako konzervativní politik. Nevím jak kdo, ale já tenhle eintopf opravdu nemusím...

4 0
možnosti
OU
VP

Trochu zelené nezaškodí. Jenom jí nesmí být moc.

7 0
možnosti