Sarkozy na tiskové konferenci minulé úterý sdělil, že vztah se zpěvačkou a bývalou modelkou Bruniovou je velmi vážný a že pomýšlejí na sňatek.

Sarkozy na tiskové konferenci minulé úterý sdělil, že vztah se zpěvačkou a bývalou modelkou Bruniovou je velmi vážný a že pomýšlejí na sňatek. | foto: Reuters

Sarkozy se minulý týden oženil, píše francouzský tisk

  • 7
Francouzský prezident Nicolas Sarkozy se údajně minulý čtvrtek v Elysejském paláci oženil se svou přítelkyní Carlou Bruniovou. Napsal to na svých internetových stránkách list L'Est Républicain. Odvolává se na "velmi dobré zdroje blízké svědkovi, který se prý svatby zúčastnil".

Elysejský palác odmítl informaci komentovat. Jeho mluvčí David Martinon a tiskový poradce prezidenta Franck Louvrier prohlásili, že k tomu "nemají co říci". Tutéž formulaci přitom Martinon použil v říjnu ještě dvě hodiny předtím, než byl oznámen Sarkozyho rozvod s jeho druhou ženou Cécilií. - více zde

Sarkozy je momentálně na třídenní návštěvě v oblasti Perského zálivu. Bruniová ho nedoprovází. Agentura AFP napsala, že prezident nenosí na ruce snubní prsten.

Sarkozy na tiskové konferenci minulé úterý sdělil, že vztah se zpěvačkou a bývalou modelkou Bruniovou je velmi vážný a že pomýšlejí na sňatek. Datum odmítl sdělit. "Je docela možné, že se to dozvíte, až bude po všem," řekl. - více zde

Dvaapadesátiletý Sarkozy se s Cécilií rozvedl po jedenácti letech manželství. Od poloviny prosince se začal na veřejnosti objevovat se čtyřicetiletou Bruniovou. Její matka v rozhovorech pro italské listy naznačila, že její dcera by se francouzskou první dámou mohla stát. (více zde) Naopak Sarkozyho matka se dala slyšet, že "snach už bylo dost".

Ve šlépějích Ludvíka XIV.
Podle citovaného svědka měl svatební obřad velmi intimní charakter. Zpráva se nezmiňuje, kdo se údajné svatby zúčastnil.

Carla Bruniová je rozvedená a má šestiletého syna. Jeho otcem je její bývalý manžel, filozof Raphaël Enthoven, kterého si vzala poté, co nějakou dobu žila s jeho otcem.

Sarkozy má z prvního manželství dva dospělé syny a z manželství s Cécilií desetiletého chlapce.

Podle některých sociologů by Sarkozymu rychlé uzavření nového sňatku mohlo uškodit u starší generace. Jeho soupeřka z loňských prezidentských voleb Ségolene Royalová dnes prohlásila, že Sarkozy se chová "jako Ludvík XIV. - máme tu královu snídani, králův oběd, královo ukládání se na lože, královy milenky".

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video