Rusové oslavují vítězství nad Španělskem v osmifinále fotbalového mistrovství světa (1. července 2018) | foto: AP

VIDEO: Ruský fanda radostí skákal po autě, příslušníci ho brutálně zbili

  • 205
Pobouření na ruských sociálních sítích vyvolal tvrdý zákrok strážců veřejného pořádku proti fanouškovi, který ve Voroněži po vítězství sborné radostí skákal po automobilu. Uniformovaní muži neozbrojeného mladíka brutálně zbili obušky.

Video pořízené během oslav v milionovém městě, které leží asi 450 kilometrů jižně od Moskvy, vyvolalo na ruských sociálních sítích značné emoce. Někteří diskutéři usoudili, že strážci pořádku použili nepřiměřené násilí. 

Jiní se spíše podivují nad chováním fanouška. „To se snad nemůže radovat, aniž by se u toho změnil v zvíře?“ zamýšlel se podle zpravodajského portálu newsru.com jeden diskutér.

Záhadou zatím zůstává, k jakým bezpečnostním složkám „krotitelé“ nezbedného fanouška patřili. Místní policie už oznámila, že během oslav nezasahovala. Podezření padá na Národní gardu, která vznikla před dvěma lety. Její vedení však zatím incident nekomentovalo. 

Nedělní výhra ruského národního týmu nad španělským výběrem v osmifinále mistrovství světa vyvolala v Rusku masové oslavy. Do ulic měst od Vladivostoku po Moskvu vyšly statisíce lidí a s vlajkami a národními dresy (o ruské euforii více zde: Ruský tisk opěvuje fotbalisty: sborná bojovala jako za Stalingrad). 

Podívejte se na zákrok proti fanouškovi ve Voroněži:

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video