V Rusku se most zřítil do řeky. Odřízl přístav Murmansk

  • 143
Ruské dráhy zastavily železniční dopravu mezi přístavem Murmansk a zbytkem Ruska poté, co se zřítil jediný most, který tyto dva body spojoval, uvedla v úterý národní železniční společnost. Během incidentu nebyl nikdo zraněn.

Základy mostu, který jako jediný spojoval přístav Murmansk a zbytek Ruska, se v pondělí uvolnily a následně se most zbortil. Důvodem byl rychle tající sníh a silné proudy vody, které řeku Kola zasáhly o víkendu. 

Národní železniční společnost zakázala od úterního dne tuto trasu využívat pro osobní i nákladní přepravu. Ruské dráhy neuvedly, jak dlouho bude toto omezení platit. Deník Kommersant citoval nejmenovaný zdroj, podle něhož oprava mostu potrvá měsíce.

Guvernér regionu Andrey Chibis informoval, že se úřady pokusí tento měsíc propojit Murmansk s celostátní železniční sítí. Zároveň slíbil, že urychlí stávající plány na výstavbu nového mostu, uvedla agentura TASS.

Ruský vyšetřovací výbor, který se zabývá vyšetřováním závažných trestných činů, uvedl, že zahájil trestní vyšetřování z podezření porušení dopravních bezpečnostních nařízení. Více informací nesdělil.

Přístav Murmansk, poloostrov Kola v evropské části Ruska

Přístav Murmansk, poloostrov Kola v evropské části Ruska

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video