VIDEO: Oddanost není bezbřehá. Někteří důstojníci Putinovi nesalutovali

  • 142
Během oslav Dne vítězství na vojenské přehlídce v Moskvě nevládla úplně jednotná atmosféra, jak by se na první pohled mohlo zdát. V řadě vysoce postavených důstojníků, které postupně ruský prezident Putin zdravil, mu nejméně dva z nich nezasalutovali, jak je u vojáků zvykem.

Na Rudém náměstí v Moskvě se k příležitosti tradiční vojenské přehlídky k oslavám 79. výročí konce druhé světové války sešlo mnoho vysoce postavených důstojníků ruské armády. Drtivá větišna z nich Putinovi zasalutovali a následně si s ním potřásli rukou. Vyjma dvou jedinců zaznamenaných kamerou.

Moskvou burácela vojenská technika. Putin obvinil Západ z revanšismu

Jedním z nich byl plukovník Sergej Molochnikov, který je zástupcem velitele Rjazaňské letecké vojenské školy, a druhým generálporučík Viktor Pančenko, velitel Akademie ministerstva pro mimořádné situace.

Ukrajinský televizní web Nexta, který na událost upozornil, spekuloval, zda nebudou za svůj exces následovat nedávno odsouzeného náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova. Ten se však do potíží dostal kvůli korupci, nikoli pro to, že by se vzpouzel Putinovu režimu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video