Diskuze

Rusko zmobilizuje 300 tisíc vojáků, uvedl Zelenskyj. Kolik Ukrajina, neřekl

Rusko chystá mobilizaci dalších 300 tisíc vojáků, prohlásil ve středu podle agentury Interfax-Ukrajina ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Na dotaz novinářů, kolik vojáků povolá letos do služby Ukrajina, řekl, jich „nebude třeba půl milionu“. Konkrétní počet nesdělil. Ukrajinský prezident dříve podepsal zákon snižující věkovou hranici pro odvod vojáků do bojové služby z 27 na 25 let, což by mělo pomoci Ukrajině získat větší bojovou sílu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Volodymir všechno vi nejlépe a nikdy nelže

0 0
možnosti
JV

Bodejď by zelí řekl, už mu všichni utekli. A zbytek se schovává.

1 1
možnosti
PK

P93e40t48r 48K89a50v75a78n

4. 4. 2024 12:43

A Rusové stojí na frontě jen proto, že se jim nechce chodit dopředu? Nebo kdo je tam teda drží?

0 0
možnosti
JL

Česká vláda na nynější nákup dělostřelecké munice pro Ukrajinu vyčlenila vyšší stovky milionů korun. V rozhovoru pro televizi CNN Prima News to dnes večer řekl premiér Petr Fiala. Příspěvek podle něj odpovídá velikosti Česka.

Jojo důchodcům se sebere a tam pošle.... ta naše vláda česká ta je tak česká tak česká ....

4 2
možnosti
LU

Nakupuje na delostreleckú muníciu na Slovensku?

Počas Ficovej vlády zo Slovenska odišli na Ukrajinu zo štátnych aj súkromných zbrojárskych firiem zbrane a munícia v hodnote viac ako 500 miliónov €.

Fico posilnil slovenskú výrobu zbraní dotáciou 100 miliónov €.

Podľa legislatívy každý náboj odosielaný zo Slovenska musí odsúhlasiť slovenská vláda.

0 0
možnosti
JM

J75a34n 29M21o59l26n66á52r

4. 4. 2024 8:00

Chcimíři by měli apelovat na Putlera, aby neprodluzoval válku a zabíjení civilistů a přestal mobilizovat. Ale jaksi drží ústa a krok jak jejich guru píská.

2 0
možnosti
JJ

Na novinkách je je takový hezký příspěvek od Blinkena.USA nikdy nevyšlou své vojska na Ukrajinu,pan Putin určitě nenapadne žádný stát NATO a jednání o příměří závisí na Ukrajině.

Ještě před pár dny článek vystřižený jak od chcimírů

3 1
možnosti
AJ

Je úplně jedno, kolik a jak mobilizuje Rusko. Násobně důležitější je, jak efektivní a jednolitá je UA. A tam to dobré není. Ztrácí podporu i vlastních poslanců, článek zde byl před nedávnem, a pořád vyhazuje a mění lidi ze svého nejbližšího okolí. Naposledy Danilov a dalších několik hlavních postav, viz zdroj níže. Rusáci mu útočí na infrastrukturu a pokud přidají i mosty, bude v těžkém průšvihu a jakákoliv špatná, směšná, nepovedena, mobilizace v Rusku, bude irelevantní.

https://www.politico.eu/article/zelenskyy-fires-senior-aide-sacks-fires-shefir-ukraine-war-reshuffle/

3 2
možnosti
PK

P41e47t84r 31K57a68v28a54n

4. 4. 2024 6:41

"Je úplně jedno, kolik a jak mobilizuje Rusko" - to je velmi scestné. Mobilizace může posílit ruskou armádu která se rok plácá skoro na místě (jedna Avdiivka není zásadní pokrok), a stejně tak může přispět k rozkladu ruské společnosti, vyvolání další vlny exodu Rusů do zahraničí a nebo i nepokojů.

Cokoli z toho bude mít na průběh války samozřejmě znatelný vliv. Není to jediná věc co bude mít vliv, ale vliv to rozhodně mít bude.

1 1
možnosti
JS

Kolik zmobilizuje Ukrajina, asi podle toho, kolík mladých mužů stačí dezertovat.

3 2
možnosti
JM

J72a96n 82M13o33l65n27á98r

4. 4. 2024 7:57

Kolik jich dezertovalo z vašeho nazi russka?

0 2
možnosti
JO

J85i52ř18í 19O57p27l60t

4. 4. 2024 1:03

tak ať ukrajinci vyklidí území široké 100 km, nechají tam zásoby chlastu s jedem, jehož účinek se projeví až po několika dnech, a zaručuji jim, že půlka ruské armády bude po těch několika dnech plus jeden po smrti, protože to první den ochutnají, zjistí, že jim nic není a vychlastají to všechno. ukrajinci nemohou vést proti rusku konvenční válku, musejí použít něco překvapivého. můžou si vzít od nás bojové plyny, zavrtat je do země, počkat až na to území rusové přijedou a pak ho prostě zamořit. můžou rusům na ruském území zničit páteřní trafostanice, nejsou hlídané, rusové je nevyrábějí, jen tak je neobnoví, a bez nich budou rusové bez elektřiny a bez toho, co na ní závisí. mohli poslat všechny nebojeschopné na západ, všechny bojeschopné do armády a nahrnout celou armádu na ruské území a místo obrany obsadit celé rusko. rusové si myslí, že když mají atomovku, tak že je nikdo na jejich území nenapadne, a proto na to nejsou vůbec připravení, akdyby na ukrajině nikdo nebyl, tak atomovka byla k ničemu, nebo by ji proti ukrajinské armádě museli použít na vlastním území a zamořit si ho na 1000 let. všechno, co ukrajina dělá, je moc předvídatelné, moc konvenční.

1 2
možnosti
Foto

To se hulí, nebo šňupe?

5 0
možnosti
KZ

Ukrajina nemusí mobilizovat nikoho, statisíce bojeschopných mužů, kteří dezertovali do Evropy, jí asi nijak nechybí, jelikož nepožaduje jejich deportaci na Ukrajinu. Zajisté se ale zato všichni ochotně zapojí do poválečné obnovy.

1 3
možnosti
AK

Dalsi lez zeleneho fanatika.

Rusko ma kazdeho crvt roku povinnu sluzbu 150k

Takze 600k vojaku.

2 14
možnosti
PB

Je rozdíl mezi pravidelným odvodem do armády a mobilizací, jenže to by chtělo od tebe trošku víc zabrat

10 2
možnosti