ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Šedesátiletý Čech utonul při potápění na řeckém ostrově Karpathos

  • 51
Šedesátiletý Čech a pětatřicetiletý Íránec utonuli při potápění v podvodní jeskyni na řeckém ostrově Karpathos v jihovýchodní části Egejského moře. Jejich těla v neděli vyprostila speciální jednotka řeckého námořnictva. Informovala o tom agentura DPA a řecká média.

Oba muži byli nezvěstní od soboty. V jeskyni utonuli, protože zjevně ztratili orientaci a nemohli najít její východ, uvedla řecká televize ERT s odvoláním na pobřežní stráž.

Řecká policie již o vyproštění těl nezvěstných potápěčů informovala české velvyslanectví v Athénách. „Jedním z nich je český občan. Zastupitelský úřad Athény je nadále v kontaktu jak s místními úřady, tak s rodinou,“ uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

Muži se potápěli v jeskyni Sókastro oblíbené mezi sportovními potápěči. Úřadům jejich zmizení nahlásil třetí potápěč, který kolegy ztratil z dohledu. V jeskyni, která se nachází 45 metrů pod hladinou moře, jsou podle něj silné proudy a špatná viditelnost.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video