(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Vaňhara

Český kamion se v Rakousku zřítil z dálničního mostu, řidič zahynul

  • 7
Čtyřiapadesátiletý český řidič nákladního automobilu zemřel v úterý při dopravní nehodě na dálniční křižovatce na jihovýchodě Rakouska. Z neznámých příčin prorazil svodidla a zřítil se z mostu na jinou vozovku.

Informovala o tom agentura APA. Nehoda se stala v okrese Leoben v rakouské spolkové zemi Štýrsko. Nákladní vůz kolem druhé hodiny odpoledne havaroval na dálniční křižovatce St. Michael. 

Řidič prolomil svodidla na Pyhrnské dálnici A9 a spadl z mostu z více než desetimetrové výšky na níže položenou silnici. Fotky z místa ukazují, že návěs dopadl na kabinu a zcela ji rozdrtil. Řidiče záchranáři vyprostili mrtvého.

Zástupce místních hasičů Johannes Edlinger řekl, že řidič nezvládl pravotočivou zatáčku. Vozidlo podle něj přijíždělo ze Štýrského Hradce (Grazu) a mířilo do Lince. Příčiny nehody jsou neznámé. Policie na místě nenašla známky brzdění, uvádí web nachrichten.at.

St. Michael, Štýrsko

St. Michael, Štýrsko

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video