Rada Evropy nabízí webovou stránku pro spotřebitele

- Pro všechny spotřebitele, kteří pod dojmem dioxinových, kokakolových či jiných afér pohlížejí na trh se stále většími obavami, má Rada Evropy (RE) dobrou zprávu. Na celosvětové počítačové síti internet otevřela novou stránku, která zájemcům nabízí informace týkající se ochrany zdraví konzumentů.

Podle tiskového sdělení Rady Evropy budou tyto internetové stránky zajímavé pro každého, kdo se chce dozvědět více kupříkladu o farmaceutických výrobcích, kosmetice, aromatických přísadách, pesticidech, potravinářských obalech, výživě či vůbec o bezpečnosti potravin.

"Informace znamenají sílu. Jsme velice rádi, že nyní můžeme nabídnout přímý, rychlý a snadný přístup k zevrubným informacím o našich aktivitách a publikacích, a přispět tak k ochraně spotřebitelů před každodenními riziky," uvádí se v tiskovém prohlášení RE.

Nová webová stránka, která bude pravidelně aktualizována, nabízí rovněž rezoluce a doporučení Rady Evropy týkající se ochrany zdraví spotřebitelů a rovněž zprostředkuje rychlá spojení na internetové stránky národního či mezinárodního charakteru, jež jsou těmto tématům věnované.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video