Na nemocnici v dolnosaském Uelzenu jsou patrné stopy po požáru, který vypukl ve čtvrtek pozdě večer. Zahynulo při něm pět lidí. (5. ledna 2024) | foto: Profimedia.cz

Při požáru nemocnice v Dolním Sasku zemřelo pět lidí, další jsou zranění

  • 0
Pět lidí zemřelo a několik dalších utrpělo zranění při požáru, který ve čtvrtek večer vypukl v nemocnici ve městě Uelzen v německé spolkové zemi Dolní Sasko. Počet obětí v pátek večer aktualizoval policejní mluvčí poté, co zemřel další pacient. Všichni zemřelí jsou pacienti, z nichž poslední zahynul v pátek odpoledne po převozu do jiné nemocnice, uvedla agentura DPA.

Tři pacienti zemřeli přímo při požáru, čtvrtý rovněž po převozu do nemocnice. Zasažená klinika uvedla že šest lidí utrpělo vážná zranění a 16 lehká a středně těžká.

Požár vznikl ve třetím patře uelzenské nemocnice ve čtvrtek pozdě večer a rozšířil se do několika pokojů lůžkového oddělení. Na místo dorazilo na 140 hasičů a záchranářů, kteří řadu pacientů evakuovali pomocí žebříků. Většina zraněných má různě závažné popáleniny nebo se otrávila kouřem. Požár hasiči uhasili.

Záchranáři vytvořili sběrné místo, na kterém vyhodnocovali stav pacientů a pak je odváželi na jiná oddělení nemocnice nebo do zdravotnických zařízení v okolí.

Příčina vzniku požáru není zatím známá, v nemocnici pracuje policie. Podle prvních odhadů oheň způsobil škody ve výši milionu eur (24,6 milionu korun). Nemocnice oznámila, že do příštího soboty nebude přijímat žádné pacienty, a to ani na urgentní příjem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video