Německý zábavní park zasáhl rozsáhlý požár, zničil dvě atrakce

  • 4
Druhý největší evropský zábavní park v německém městě Rust zachvátil v sobotu v podvečer rozsáhlý požár. Plameny dosahovaly do výšky téměř čtrnácti metrů. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v noci, podle dosavadních informací nebyl nikdo vážně zraněn.

Požár v Europa-Parku na jihozápadě Německa nedaleko hranic s Francií vypukl krátce po šesté hodině večer, kdy bylo v zábavním parku více než 25 tisíc návštěvníků. S ohněm bojovalo více něž pět set hasičů několik hodin, areál opustili až v neděli ráno.

Všichni návštěvníci byli evakuováni a nikdo z nich nebyl zraněn. Lehce se zranilo sedm hasičů. Provozovatel dotčenou část areálu pro návštěvníky uzavřel, jinak ale zábavní park funguje jako obvykle.

Oheň se zřejmě rozšířil z jedné ze skladovacích hal a podle ředitele parku Michaela Macka úplně zničil atrakce Piráti z Batavie a Norsko. Příčinu požáru policie dosud vyšetřuje.

Europa-Park podle serveru Deutsche Welle navštíví každý rok více než pět a půl milionu turistů. Areál je rozdělen do osmnácti tématických oblastí s více než 100 atrakcemi, což z něj činí po pařížském Disneylandu druhý největší zábavní park v Evropě. Na místě je i pět luxusních hotelů a kempů.

27.května 2018 v 11:38, příspěvek archivován: 27.května 2018 v 12:39

A big BIG shout out the all #EuropaPark team members. Four rides incl POTC style and raft river damaged. No visitor or employee got hurt yesterday. Park is open for business today. Resilience https://t.co/Z7aqoRBQRq

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video