Počet obětí středečního ztroskotání se blíží třem stům

- Středeční ztroskotání lodi u východního pobřeží Číny si podle nejnovějších zpráv stanice CNN vyžádalo 290 obětí na životech. Práci záchranářů komplikuje teplota vzduchu, která je na bodu mrazu. Panují však obavy, že se již nikoho nepodaří vylovit živého.
Podívejte se na fotografie.

Na palubě lodi, která mířila do přístavu Jen-tchaj ve východočínské provincii Šan-tung  vypukl v prudké bouři požár a poté se utrhlo kormidlo. Silné větry a vysoké vlny je potom unášely k pobřeží, kde narazilo na mělčinu. Příčiny požáru se vyšetřují.

Když se oheň dostal do druhého podlaží, vyslala posádka lodi nouzový signál. Kvůli nepříznivým podmínkám počasí k ní nemohly hned vyplout na pomoc jiné lodě v oblasti.

 

Čínští vojáci hledají zbytky lodě, která mířila do přístavu Jen-tchaj ve východočínské provincii Šan-tung a na jejíž palubě vypukl v prudké bouři požár a poté se utrhlo kormidlo

Část ztroskotané lodě, která ukončila svou pouť u východních břehů Číny. Na palubě lodi, která mířila do přístavu Jen-tchaj ve východočínské provincii Šan-tung vypukl v prudké bouři požár a poté se utrhlo kormidlo.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: CNN

Video