Ochránci zvířat budou pátrat po ztracených zvířatech

Ochránci zvířat budou pátrat po ztracených zvířatech | foto: Profimedia.cz

Ochránci vyzvednou opuštěná zvířata v pásmu Gazy

  • 5
Spolu s izraelskými osadníky opustí pásmo Gazy i jejich domácí mazlíčci. Až totiž izraelští vojáci odvedou posledního osadníka, začnou oblast pročesávat ochránci zvířat. Podle předsedy Společnosti na ochranu zvířat Avi Kuzi se budou snažit pochytat zbloudilé kočky a psy.

Izraelští vojáci se už druhý den snaží vyklidit židovské osady. Židé mohli dobrovolně území opustit do úterní půlnoci, někteří však odmítli odejít a zabarikádovali se ve svých domech nebo v synagogách. - více zde

Ochránci zvířat se podle agentury Reuters obávají, že mnoho koček, ale i dalších domácích mazlíčků, ve zmatku ztratí pána nebo se zaběhnou.

Zvířata, která ochránci najdou, skončí v útulcích v Izraeli, dokud se pro ně nenajde nový domov. "Bylo nám přislíbeno, že když se rozhodnou uspat jakékoli zvíře, dají nám vědět čtyřiadvacet hodin předem. My se vydáme na příslušné místo a zvíře zachráníme," poznamenal pro Reuters Kuzi.

Dodal, že není schopen odhadnout, kolik domácích zvířat v osadách je. Očekává ale, že ochránci najdou mnoho zbloudilých koček.

Osadníci mají například oficiálně zaregistrováno 150 psů. Kuzi však soudí, že většinu z nich si odvezou jejich páni.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video