VIDEO: Papoušek na Zélandu ukradl kameru, natočil ostrov z ptačí perspektivy

  • 14
Papoušek nestor kea „ukradl“ zapnutou kameru GoPro a proletěl se s ní nad přírodními úkazy Nového Zélandu. Pořídil tak videa, na kterých je zachycen Národní park Fiordland včetně částí turistické stezky Keplerova dráha. Papoušek tak poskytl neobvyklý pohled na skalní hřebeny hor, na vysoké mechové lesy a hluboké soutěsky.

Nestor kea je alpinský papoušek, který je považovaný za jednoho z nejinteligentnějších ptáků na světě. Svou zvídavost potvrdil i nyní, když při zkoumání okolí chaty sebral kameru.

Natáčecí zařízení patřilo rodině Verheulových, která se vydala na pochod na Keplerovu stezku. Během výletu se rodina ubytovala na chatě, kam po chvíli přiletěl i papoušek. Turisté si ho chtěli natočit a nechali GoPro ležet venku. Toho pták využil. Vzal kameru a obletěl s ní okolí.

Kameru poté našla rodina v pořádku na místě, kde papoušci hnízdí. „Viděli jsme je sedět na stromech. Asi nás slyšeli a kameru upustili,“ řekl podle serveru The Guardian Alex Verheul. „Můj syn se rozhodl jít zkontrolovat skálu pod nimi. Tam kameru našel. Pořád natáčela,“ upřesnil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video