S manželkou Michelle prý nový guvernér své zálety už urovnal.

S manželkou Michelle prý nový guvernér své zálety už urovnal. | foto: Reuters

Nový guvernér New Yorku své zálety raději prozradil hned

  • 10
Zda ještě stojí v dešti, nebo už jsou pod okapem, nevědí obyvatelé amerického státu New York. Poté, co z pozice guvernéra odstoupil Eliot Spitzer, kterému zlomil vaz skandál s prostitutkou, jeho nástupce David Paterson prohlásil: "I já jsem byl své ženě několikrát nevěrný."

K Patersonovi v mnoha ohledech pasuje přídomek "první". Dosud žádný Afroameričan před ním se nestal guvernérem New Yorku. Je také prvním slepcem v tomto úřadě. A první věcí, kterou po svém jmenování udělal, bylo přiznání nevěry.

Paterson se rozhodl zveřejnit své aféry den poté, co vystřídal v úřadu Eliota Spitzera. Ten musel odstoupit poté, co vyšlo najevo, že si za tisíce dolarů užíval s luxusními prostitutkami. - čtěte Newyorský guvernér rezignoval kvůli skandálu s prostitutkami

Překvapivé přiznání učinil nastupující guvernér na společné tiskové konferenci se svou manželkou. Svých "několik mimomanželských afér z let 1999 až 2001" prý už uvnitř rodiny vyřešil a doufá, že svým pokleskem nenarušil závazky, které vůči obyvatelům New Yorku má.

"Žádné manželství není dokonalé. Zvolení zástupci jsou vždy jen obrazem lidí, které reprezentují," dodal smířlivě Paterson. Pro zveřejnění své nevěry se údajně rozhodl proto, aby nemohl být v budoucnosti vydírán.

Patersonův předchůdce v guvernérském křesle Spitzer si cestou do své funkce vybudoval pověst morálně pevného člověka, který zdůrazňuje boj s korupcí a etické hodnoty. Nakonec ale odhalené tajemství jeho reputaci zničilo. Slepý David Paterson se prozíravě rozhodl na provalení své nevěry nečekat.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Dolar, Korupce, Nevěra

Video