Noviny na přání

- Vydavatelé novin se snaží bojovat se satelitní televizí a neopustit ani své čtenáře, kteří jsou v zahraničí. Pomoci by jim v tom měla špičková technologie počítačového tisku.
Americká společnost PressPoint připravila společně s firmou Xerox projekt, díky němuž si hoteloví hosté v Severní Americe a některých asijských zemích budou moci nechat přímo v hotelu vytisknout z digitální tiskárny čerstvé vydání svých oblíbených novin a dozvědět se, co se děje doma.
Pokusně se už takto tiskne španělský deník El Mundo a rakouský Der Standard, nyní roku by měly přibýt anglické Times, polská Gazeta Wyborcza a další tituly. Takto dodané tiskoviny nemají svoji obvyklou velikost, ale jsou s ohledem na možnosti tiskárny upraveny na rozměr 28krát 42 centimetry. Takové noviny ovšem stojí slušnou sumu tří a půl dolaru (kolem sta korun), což však společnost PressPoint neleká, protože se chce orientovat na movité hosty čtyř- a pětihvězdičkových hotelů.
Brzy se ukáže, jestli tato technologie mezi čtenáři zvítězí - má totiž těžkého konkurenta. Drahé hotely přece stále více nabízejí hostům také přístup na internet. A tam si lze mnohé noviny přečíst, a když na to přijde, zajímavé články z nich i vytisknout.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video