Ve Španělsku zabavili rekordních 20 tun hašiše.

Ve Španělsku zabavili rekordních 20 tun hašiše. | foto: AP

Nizozemská rybářská loď vezla místo herinků tuny hašiše z Maroka

  • 35
Španělští policisté objevili na nizozemské rybářské lodi rekordních 20 tun hašiše. Podle celních úřadů v Madridu je to největší množství drogy, které ve Španělsku zabavili za posledních deset let.

Policisté zastavili nizozemskou loď Nancy II asi 220 kilometrů před španělským přístavem Cádiz. Čtyřicet metrů dlouhá loď vyplula z Maroka, které je považováno za jednoho z největších vývozců hašiše na světě.

Během prohlídky zatkli policisté tři členy posádky z Nizozemska. Španělští vyšetřovatelé tuto akci podle agentury DPA označili za jeden z největších úspěchů v boji proti mezinárodní drogové mafii za několik uplynulých let.

Při jiné akci španělští policisté rozbili jeden z největších drogových gangů pašujících kokain z Jižní Ameriky. Zatkli tehdy 50 podezřelých osob ze Španělska a Argentiny.

V těchto dvou zemích a v Brazílii bylo podle madridské policie zajištěno 3,6 tuny kokainu, 65 luxusních aut a 5,5 milionu eur (asi 135,5 milionu korun) v hotovosti.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video