ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michael ProbstAP

V německém Hanau útočníci pobodali čtyři lidi. Policie dva muže zadržela

  • 158
Neznámí pachatelé pobodali čtyři lidi v německém městě Hanau v úterý pozdě večer. V tiskové zprávě o tom informovala německá policie, podle níž útočila skupina pěti až sedmi mužů, téměř všichni měli plnovousy. Dva podezřelé ve věku 23 a 29 let policie zadržela. Motiv činu zatím policisté neznají.

Policie případ začala vyšetřovat, poté co kolem 22:00 krátce po sobě na pohotovost kliniky v 93tisícovém městě dorazili čtyři muži ve věku 17 až 26 let se zraněními, včetně bodných. 

Rychle se ukázalo, že byli napadeni nezávisle na sobě v centru města. Nikdo z nich není v ohrožení života.

Městem Hanau i celým Německem letos otřásl útok 43letého Němce Tobiase Rathjena, který zde 19. února pozdě večer zastřelil devět lidí s migračními kořeny. V noci na 20. února ho policie v jeho bytě nalezla mrtvého spolu s jeho mrtvou 72letou matkou. Ministr vnitra Horst Seehofer čin označil za rasisticky motivovaný teroristický útok.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video