ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Střelec zabil v německém obchodě ženu, pak zbraň obrátil proti sobě

  • 7
Dva mrtvé našla policie v supermarketu ve městě Schwalmstadt na severu německé spolkové země Hesensko. Zatím podle agentury Reuters není jasné, co se přesně stalo. Očitý svědek uvedl, že do obchodu vešel muž a zastřelil jednu z přítomných žen. Pak prý zbraň obrátil proti sobě. Policie ubezpečila, že veřejnosti už nehrozí nebezpečí.

Střelba se odehrála v úterý odpoledne v centrálním Německu v obci s asi 8,5 tisíci obyvateli, která leží severovýchodně od nejlidnatějšího města Hesenska Frankfurtu nad Mohanem. Identita mrtvých zatím není známá. Supermarket Aldi obklíčila policie.

Podle některých svědků střelec nejprve svou oběť sledoval. Žena pak podle serveru HNA volala o pomoc, ale té už se jí nedostalo. Muž ji na místě zastřelil a pak zabil i sebe. Přítomní zákazníci si přitom zpočátku incidentu nevšímali.

Výstřel podle jedné z přítomných zněl, jako když se rozbije sklo. Že jsou na místě činu, si tak uvědomili až později. Policie neštěstí vyšetřuje. Veřejnost už však ujistila, že jí další nebezpečí nehrozí. Svědci vraždy jsou v péči odborníků.

Schwalmstadt

Schwalmstadt

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video