Diskuze

Němci kritizují Česko a vzkazují: Podívejte se na naše opatření. Fungují

Koronavirová propast mezi Českem a Německem se nadále prohlubuje. Z premianta třídy se stal problémový žák, popisují situaci v České republice spolková média. Německým klíčem k úspěchu jsou pravidla. Pečlivě nastavená tak, aby omezila šíření nemoci covid-19 a zároveň příliš nezasahovala do běžného života.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nepotřebujeme desítky akademických chytrolínů každého s jiným názorem . Vzniká potom obrovský chaos. Stačí umět pouze číst a vzít si to co funguje jinde ve světě jako příklad a použít to u nás.

0 0
možnosti

To taková opatření zavést u nás tak se z toho někteří spoluobčané zhroutí.

1 0
možnosti
Foto

V Německu platí, jako v Dederónii, že so nesmí být, také není. Podobné snahy jsou ale i v ČR, jenom ten postih netěsných zdrojů není tak zřetelný.

Pendleři jezdí do Bavorska z příhraničních okresů, kde je infekce stejně nízká, nebo nižší než v Bavorsku.

Kritická je v ČR především Praha a oblasti, kde žije mnoho "mladíků".

1 0
možnosti

Němci koho vy chcete kritizovat, podělali jste celou Evropu.

5 2
možnosti

no a někomu ta šaškárna nestojí za to. Kupříkladu dcera měla přecházet do nové školy do 6. třídy. Už jen samotný výběr byl na jaře ztížený až nemožný, a tak jsme se na to vybodli a od září učím doma s tím, že počkáme, jak se situace vyvine. (stále přitom chodím do práce, jen jsem si snížila úvazek). A jsem ráda, že nebudu muset provozovat všechna ta cvičení popsané v článku. V souhrnu mi to připadá, že je to stejná práce, jako si dítě učit sám, přitom učit je příjemnější a mně naplňuje.

2 0
možnosti

Kedysi - dávno pred korona krízou - som čítal článok o tom, prečo sa pri kýchaní hovorí "na zdravie" . V nemčine "Gesundheit" a v angličtine "God bless you"

Vraj kedysi v stredoveku bol nejaký mor, ktorého príznakom okrem iných bolo aj kýchanie. Ľudia si vtedy od kýchajúcich ľudí udržiavali odstup. A keď už potom mor dávno pominul, tak pri kýchnutí vyslovovali tú čarovnú mantru "na zdravie". Teda by to nebol mor, ale len obyčajné kýchnutie.

V súčasnosti je to dosť podobné. Skúste kýchnuť - a opakovane - v autobuse, tramvaji alebo v obchode... :-)

0 0
možnosti

Najneskôr do mesiaca uvidíme, kto je chytrejší - či Nemci alebo Česi. Vtedy už bude podstatne väčší počet vážnych prípadov a uvidí sa, aká bude v Česku smrtnosť pacientov. A či nemocnice budú stíhať alebo sa budú opakovať scenáre z Talianska či Španielska.

Teraz je to hop alebo trop.

2 0
možnosti

Česko je už v počte nakazených na 100 tisíc obyvateľov, na 3. mieste v Európe:-(

0 0
možnosti

Super, minulý týden jsme byli na druhém :-)

0 0
možnosti

V cizině se čechú štítí, jakmile se dozví, že jste z česka, udělají dva kroky zpět.

2 2
možnosti

J64i94ř30í 96N37o98v92á10k

18. 9. 2020 23:20

Do ČR jezdili chlastat Němci.

4 0
možnosti