Muž se zaměřoval na okrádání seniorů. Ilustrační snímek

Muž se zaměřoval na okrádání seniorů. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Kariéra českého lupiče v Bavorsku ztroskotala na stoleté babičce

  • 31
Téměř stoletá Němka zahnala na útěk šestatřicetiletého Čecha, který se tento týden vloupal do jejího domu v regionu Horní Franky na severovýchodě Bavorska. Lup nechal na místě a brzy poté ho dopadla policie.

Čech pronikl přes otevřenou branku na zahradu a odtud se vloupal do domu, uvedla bavorská policie.

Zde ho přistihla devětadevadesátiletá majitelka domu a neohroženě ho zahnala na útěk. Malý zmatek vyvolala policie, která použitím slova Gehilfe naznačila, že se seniorkou byl pečovatel (viz tisková zpráva). Byla to ale hůl či jiná pomůcka k chození (Gehhilfe), jak později uvedla německá média.

Muž nechal na místě celou svou kořist, krátce poté ho ho zadržela policie. Během vyšetřování vyšlo najevo, že na něj již v Německu vydali zatykač. Podle obvinění totiž před asi dvěma týdny společně s několika komplici přepadli starého muže v bavorském regionu Horní Falc a oloupili ho o peníze a hodinky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Hodinky

Video