Nehodu autobusu nepřežilo 19 lidí

  • 10
Nejméně devatenáct lidí zemřelo a osm bylo zraněno při nehodě autobusu v severním Turecku. Řidič ztratil nad vozidlem kontrolu a to vrazilo do zdi. O nehodě informovala turecká agentura Anatolian. Podle svědků jel autobus velmi rychle.

Nehoda se odehrála na silnici z města Tokat do města Amasya, východně od metropole Ankary. Zranění byli převezeni do okolních nemocnic.

Šestnáct lidí zahynulo na místě, tři zemřeli v nemocnice,  řekl podle agentury AFP města Tasova, kde se neštěstí stalo.

Jednou z vyšetřovacích verzí je, že autobusu selhaly brzdy.

Podobné nehody jsou v Turecku poměrně časté kvůli špatnému technickému stavu tamních vozidel.

Autobusy havarovaly i v Německu a Francii
Při nehodě autobusu na německé dálnici A-9 spojující Mnichov s Berlínem zemřelo podle ČTK pět lidí a 17 bylo vážně zraněno.  Mezi mrtvými jsou čtyři ženy od 17 do 74 let a 17letý mladík. Všichni z Bavorska.

Autobus s 21 cestujícími časně ráno u obce Weißenfels z neznámých příčin sjel z dálnice a zřítil se ze svahu. Pasažéři mířili z Mnichova do Kielu, kde se měli zúčastnit plavby lodí.

Ve střední Francii havaroval podle agentury AFP autobus poté, co se střetl s menším vozem. Ve vozidle cestovali španělští a portugalští turisté. Jeden člověk zemřel a 34 bylo zraněno, z nich dva jsou v kritickém stavu. Příčiny nehody se vyšetřují.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video

Termíny

Finance

Vláda

Témata

Válka na Ukrajině

Olympijské hry

Nepřehlédněte