VIDEO: Slovenský pravičák vypustil nad hlavou europoslancům holubici míru

  • 37
Krajně pravicový slovenský europoslanec Miroslav Radačovský překvapil přítomné na jednání Evropského parlamentu, když sáhl do tašky a během svého proslovu o potřebě míru v Evropě vypustil bílou holubici.

„Chtěl bych popřát celé Evropě, světu, Rusům, Ukrajincům, vlastně všem mír. A pokud mohu, rád bych vypustil jako symbol míru tuto holubici. Evropa mír potřebuje. Nechme tuto holubici létat po Evropě, nechť nás všechny sjednotí. Ať je symbolem míru, protože to, co nejvíce potřebujeme v Evropě, je mír. Dejme míru šanci,“ prohlásil k udiveným europoslancům Radačovský.

My Slované uděláme ze západní Evropy trávník, hrozil slovenský europoslanec

Pták po jeho minutovém proslovu popoletěl na nedaleký volný stůl a posléze byl zřejmě zřízenci Evropského parlamentu ze sálu odnesen.

Radačovský je známý pro své proruské názory. Tentokrát ovšem zaujal všechny přítomné více, než když v lednu tohoto roku pohrozil Západu, že když nepřestane vyzbrojovat Ukrajinu, může se stát, že „Slované“ z ní udělají trávník. V europarlamentu je jako nezávislý a nezařazený politik.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video