VIDEO: Minnesota se změnila v kluziště. Led rozhýbal i školní autobus

  • 2
Americký stát Minnesota v noci na sobotu pokrylo silné náledí. Policie vyzvala řidiče, aby zůstali doma. Někteří jej však nevyslyšeli. Na internetu tak kolují záběry klouzajícího školního autobusu, auta ve smyku nebo chlapce, který si i s hokejkou vyrazil zabruslit na chodník.

Obrovské kluziště se z minnesotských ulic stalo poté, co vlivem teplejšího počasí místo sněhu přišel mrznoucí déšť. „To, co padá z nebe, těsně nad zemí roztaje v tenkou vrstvu a při dopadu na zem pak znovu zmrzne,“ uvedl pro CNN meteorolog Gene Norman.

Snímky z ledového království začali také místní okamžitě sdílet na sociálních sítích. Byť jsou lidé ze severu USA na zimu zvyklí, nečekaná situace zaskočila i je. Na jednom z videí se tak objevuje žlutý školní autobus, jak po silnici klouže z kopce dolů. 

Další zase ukazuje řidiče, který nad svým vozem ve zledovatělé zatáčce na chvíli úplně ztratil kontrolu. Policie proto podle ABC vyzvala motoristy, aby zůstali doma. V sobotu se napříč státem jen mezi pátou a desátou ráno stalo 357 nehod.

Chodcům nezbylo, než riskovat pád v obyčejných botách, nebo nazout brusle. Variantu číslo dvě zvolil chlapec, který si k nim přibral také hokejku. 

Neznámý muž se pak pokusil kluzký chodník posypat solí a měl co dělat, aby sjezd ustál:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video