Dmitrij Medveděv

Dmitrij Medveděv | foto: Profimedia.cz

Posilujeme výrobu nejmocnějších prostředků ničení, chlubí se Medveděv

  • 409
Místopředseda ruské bezpečnostní rady a někdejší prezident Dmitrij Medveděv prohlásil, že Rusko posiluje výrobu „nejmocnějších prostředků ničení“. Obvinil řadu západních zemí včetně Nového Zélandu, že jsou ve spojení s „nacisty“.

„Zvyšujeme výrobu nejmocnějších prostředků ničení. Včetně těch, které jsou založeny na nových principech,“ napsal Medveděv na Telegramu bez bližších podrobností, co myslí „novými principy“.

Ruský prezident Vladimir Putin se opakovaně chlubil vývojem nových typů zbraní, včetně hypersonických střel schopných obejít všechny protiraketové systémy. Podle Putina jsou „dokonce i modernější a mnohem efektivnější“ než hypersonické zbraně vyvíjené USA.

Podle skeptiků jsou ovšem hrozby sofistikovanými zbraněmi jen typickou přebujelou válečnou propagandou, protože Rusko prozatím na Ukrajině neukázalo nic, co by svědčilo o tom, že má k dispozici nejmodernější vojenský arzenál schopný zvrátit průběh války. I samotní ruští vojáci přiznávají, že jejich vybavení nesnese s tím západním srovnání.

„Náš nepřítel se zakopal nejen v Kyjevské provincii našeho rodného Maloruska,“ prohlásil Medveděv. Termín Malorusko používají Rusové k označení ukrajinských území připojených k carskému Rusku. „Je v Evropě, Severní Americe, Japonsku, Austrálii, na Novém Zélandu a na řadě dalších míst, která slíbila věrnost nacistům,“ vyjmenoval Medveděv některé země, které podporují Ukrajinu a uvalily na Rusko sankce.

Rusko válčí s podsvinčaty, chce zastavit vládce pekla, řekl Medveděv

Ruští představitelé pravidelně označují své odpůrce za nacisty. Kreml odůvodňuje invazi údajnou nutností „denacifikace“ Ukrajiny.

Bývalý ruský premiér a prezident Medveděv byl svého času hlavou proekonomické kliky v Moskvě a nadějí západních politiků, že by v Rusku za jeho vlády mohl být nastolen proliberálnější kurz. Nyní patří mezi nejagresivnější zastánce ruského vpádu a nejhlasitější odpůrce Západu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video