ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

To se nepovedlo. Horliví maďarští hasiči při ukázce převrátili své auto

  • 16
Nehodou skončil simulovaný zásah hasičů v maďarském městě Vác. Jejich vůz se cestou k hořícímu objektu před zraky diváků převrátil, několik hasičů se zranilo.

Nehoda se stala v úterý ráno na jednom z parkovišť ve městě Vác u Dunaje u příležitosti Evropského dne mobility. Zprávu přinesl server index.hu.

Hasiči měli podle plánu zlikvidovat požár vozidla, které krátce předtím pořadatelé akce zapálili.

Jenže byli zřejmě až příliš horliví. Jejich cisterna nabrala vysokou rychlost. Ve snaze zatočit se auto nejprve naklonilo na levá kola, ale při pohybu zpět se okamžitě převrátilo na opačnou stranu.

Podle mluvčí vyšetřovatelů skončilo pět hasičů z osádky vozidla v nemocnici. Příčinu nehody šetří policie, nikomu z přihlížejících diváků se nic nestalo. 

Vác, Maďarsko

Vác, Maďarsko

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: hasiči, pesto, havárie

Video