Diskuze

KOMENTÁŘ: Ukrajinská ofenziva stojí na logistice. Ta rozhodne válku

Ve válce na Ukrajině rozhodne to, která ze stran prokáže větší odhodlání a dokáže zničit soupeřovu logistiku tak, že nebude moci zásobovat svá vojska na frontě. Bez této podmínky není možné donutit ani jednu ze stran k jednání, píše ve svém komentáři pro MF DNES historik Tomáš Řepa z Univerzity obrany.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

vállku vedou fabriky a vyhrávají pěšáci,pěšáků má ukrajina málo a západní muničky nemají prakticky z čeho vyrábět, rusákům stačí udržet linie kde jsou a počkat si až se evropa totálně vyštaví ze všech zásob,potom si rusáci dojdou pro odpověd do Bruselu a Berlína na tancích

1 2
možnosti
Foto

Člověče, melete z cesty.

2 0
možnosti
RK

V záporoží je dle mě rozhodnuto, pro Ukrajinu nejkrvavější úsek dlouhé fronty kde se snaží o strategický úspěch/průlom k moři nebo aspoň do Melitopolu aby byla pobřežní dálnice na dostřel.

Bez převahy ve vzduchu a aspoň v dělostřelectvu to nepujde.Zdržené dodavky bradley a leopardu dali rusum čas si pohrát s dumyslnosti pokladání min a kopání přikopu. Budou to za chvili dva měsice kdy se Ukrajina snaži zlikvidovat nepratelské baterie aby ty mechanizivané jednotky se mohly ve většim klidu propichat minovymi poli, ale to dělostrelectvo a vrtulniky je proste i po 2 mesicich učině opotřebovává. Třeba to vyjde aspoň u Bachmutu, ale to je jen slabá utěcha jelikož tam to nema strategický význam ani pro jednu ze stran. Bachmut je dnes z města o velikosti Zlína jen hromada cihel a mrtvol. U stalingradu to aspon vedlo k vyčerpání Němců, ale rusáků u Bachmutu nezařvalo milion, nybrž 40 tisic převažně muklů.

9 1
možnosti
MS

Chersonská oblast a záparoži je právě nejpravděpodobnější místo kde dojde k proražení linie. Některé oblasti jsou vzdálené až několik stovek kilometru od ruska. Ke všemu tam je ruská logistika hodně poškozená, a to vytváří příležitosti při kterých AFU postupuje.

5 4
možnosti