Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Z Afriky se šíří „nejzmutovanější“ varianta koronaviru. Odolává protilátkám

Testy v několika zemích včetně evropských odhalily novou variantu covidu. Mutace označovaná jako C.1.2 je zatím nejvzdálenější původnímu viru z čínského Wu-chanu. Vychází to z údajů jihoafrického Národního institutu pro nakažlivé nemoci a z Kwazulsko-natalské platformy pro sekvenování a inovace výzkumu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nové, nebezpečnější mutace vznikají tam, kde se virus šíři nejrychleji. To je klasický Darwin. Přežijí jenom ty jedince, které jsou nejschopnější a v evolučním závodu nejrychlejší.

Proti vznikl britský variant, brazilský, jihoafrický nebo indický. Všude tam nebrali Covid příliš vážně nebo ho brali liknavě.

0 2
možnosti
Foto

Trochu jste to zjednodusil .. ale kazdopadne diky naockovanym, kteri maji pocit, ze je vse ok, se to bude mutovat jedna basen

2 0
možnosti
Foto

;-D Nejzmutovanejsi z nejzmutovanejsich ;-D

0 0
možnosti

Bububuu!

Až dojde řecká abeceda, začnou chaoti používat značení mutací jako u hvězd(planet), B1723xt apod. to nedojde ani po jedenácté dávce nej.... vakcíny, příp nařídí očkování ČESKOU vakcínou od Agrofertu a neočkovaným budou muset operátoři každou hodinu posílat MMS s varováním jako na krabičce cigaret, situace je opravdu vážná, zatočme s odpírači pěkně po dělnicku, Babišstán si rozvracet nedáme několika jedinci, kteří v garážích kují pikle proti Nemajiteli za podpory těch nejtemnějších sil, kterým je lhostejný osud ovčanů!

3 0
možnosti

čím méně očkovaných, tím širší prostor pro vznik variant

1 6
možnosti
Foto

Pisete tady tenhle blud nekolikrat denne. Zkuste to rozvest, protoze vetsina lekaru a vedci, ktere sleduji v zamori s takovou interpretaci rozhodne nesouhlasi

2 0
možnosti
Foto

Rusko vyvyja momentalne super vakcinu, ta ma 99% uspesnost na vsetky mutacie, dokonca aj na tie ktore upravili v laboratoriu. 1 davka tejto vajciny vydrzi do konca zivota sama v tele mutuje a obnovuje sa, ma to velke mnozstvo dalsich vyhod. Teraz maju posledne testy na dobrovolnikoch, najlepsie je ze dokaze vyliecit aj uz nakazeneho virom. Pre mna asi najvacsia vyhoda je ze v noci svietite takze nepotrebujete zapnut svetlo ked idete na wc.

0 0
možnosti

A60l46e18š 56N68o79v29á92k

30. 8. 2021 23:25

Jasně z toho vyplývá, že je třeba testovat všechny cestující z Afriky...:-)

1 0
možnosti

Když to můžou roznašet očkování.... Tak k čemu se ockujeme?.... K u.

Ne blbost ockujeme se aby vládní pokrytci a pfatmaceutické giganty na blbosti lidí dále zbohatli. Bohužel.

I Vy očkované rátory půjdete k testování, je vyčkejte času jak husa klasu

0 6
možnosti

J24o42s40e56f 70T68r29ö69g42l

30. 8. 2021 23:41

Očkovaní to sice roznášet můžou, ale pořád méně než neočkovaní. A naočkovaní se můžou dostat do nemocnice a dokonce na Covid-19 i zemřít, ale pravděpodobnost je nižší a to výrazně. Pokud nebudou kolabovat nemocnice, k lockdownu nebude důvod.

Očkování, i když ho teď chce většina světa, není ten pravý farmaceutický kšeft. Dostanete dvě, možná tři dávky, které stojí pár euro (nejdražší Pfizer kolem 40-50) a máte na dost dlouho vystaráno. Daleko lepší kšeft jsou psychofarmaka, prášky na spaní, antikoncepce apod. Zkrátka to, co se bere dlouhodobě a pravidelně a cena je vyšší.

Kdybychom zůstali u Covidu, tak než očkování je daleko lepší kšeft testování a pak produkce dosud používaných experimentálních léků.

4 0
možnosti

J70a41n 93N56e89m59e53c

30. 8. 2021 21:21

Teď nechci být škarohlíd - očkování považuji za důležité. Ale může mi někdo z příznivců vysvětlit, proč je situace v ČR, SVK, Polsku, Maďarsku o tolik lepší než v GB, Izraeli, Německu i když tam je proočkovanost vyšší? Neukazuje to celkem jasně, že efekt přirozené imunity z prodělání nemoci je výrazně vyšší než imunity získané vakcínami (obou typů GB x Izrael)?

Samozřejmě vakcína je řádově méně riziková než prodělání nemoci - hlavně u starších a nemocných, ale není to tak, že vakcína má především ochránit rizikové a rozložit v čase nápor, ale nakonec hlavně mladší generace bude muset získat imunitu přirozenou? Začínám mít pocit, že se tu jistá skupinaupnula k vakcíně jako ke "svatému grálu" a nevidí aktuální čísla, případně je ani nechce vidět.

Loni na podzim jsme věřili ve vakcínu a čekali na ní jako na spásu - dávalo to smysl COVID byla velká neznámá a strach je pak normální. Ale dnes jsme ve stavu, kdy vakcínu máme - je účinná, ale přeci jen méně než jsme doufali a navíc se zdá, že cesta přes ní znamená se jednou za x měsíců přeočkovávat (protože COVD se šíří i přes proočkované, takže nálož zůstane vysoká ...). U starších tomu rozumím - riziko těžkého průběhu je vysoké, ale u mladších? Neodsouváme ten průběh jen dozadu, kdy budou i oni rizikovější?

8 1
možnosti

J18o85s30e90f 93T11r34ö95g55l

30. 8. 2021 22:04

Máte pravdu, ale trochu moc to zjednodušujete.

1. Ano, vypadá to, že přirozeným způsobem se dá získat kvalitní imunita. Nicméně proti viru zasahuje hned několik složek imunitního systému, takže každá infekce nemusí vést k produkci protilátek a paměťovým buňkám. I proto se vakcína očkuje do svalu, obejde se tím mj. slizniční imunita a další nespecifické mechanismy. Takže je větší šance na vznik specifické imunity po očkování.

2. Vakcíny mají obvykle jen jeden antigen, nejčastěji S-protein, přirozená imunita reaguje na všechny povrchové struktury, takže je taková variabilnější. Na druhou stranu čínské vakcíny založené na inaktivovaném viru mají účinnost poměrně nízkou, jen kolem 50% a mRNA vakcíny (Pfizer a Modena) mají až 90%.

3. Virus mutuje a mutuje, to je základ evoluce. I proto se antigenně pomalu ale jistě odlišuje (asi jako když kopírujete stále dokola ten stejný text na kopírce, není to úplně věrné a další a další kopie jsou odlišné). A vysoce specifické protilátky, které na virové antigeny zapadnou jako klíč do zámku, už tak dobře nepasují. To je to, co teď vidíme. Účinnost vakcín proti původnímu viru i alfa variantě (Britské) byla cca 90% proti těžkému průběhu i proti infekci. U delty už vidíme jisté zhoršení, proti těžkému průběhu to ještě zabírá uspokojivě, proti šíření vidíme pokles pravděpodobnosti jen o cca 50%. To je poznámka k Vám, nálož tedy není stejná, je cca poloviční, spíše čtvrteční, protože imunitní člověk lépe reaguje, takže je potřeba více virionů na stejnou infekci.

4. Prof. Thon z Recetoxu na vzorku cca 30 000 dobrovolníků odhaduje, že s virem se setkala nejméně polovina české populace (i když vzorek nebyl asi úplně reprezentativní). To je dobré a proto si teď virus u nás moc neškrtne. Ale cena za tuto kolektivní imunitu byla dost veliká, v přepočtu na obyvatele máme jednu z nejvyšších úmrtností (a mohlo být hůř nebýt kvalitního zdravotnictví a obětavosti zdravotníků).

7 0
možnosti
Foto

Prečítal som časť diskusie a často sa tu spomína počet očkovaní, 3, 4, 5.. tuším až po 10..

Na Slovensku sme už iná liga. Citujem: Ľudské telo obsahuje dostatok buniek imunitného systému, aby dokázalo odpovedať na 10-tisíc vakcín podaných naraz!

Zdroj: https://m.topky.sk/cl/10/2174869/Zvladne-nas-imunitny-system-tretiu--stvrtu-ci-piatu-davku-vakciny--Ocami-farmacie-maju-jasnu-odpoved-#disqus_holder

0 0
možnosti

To som čítal. Verejne by som vyzval toho kto toto vypustil do sveta aby nám to predviedol. Bol by to dôkaz ktorý by zmenil pohľad na medicínu. Načo robiť očkovacie schémy načo preočkovať rovno to natiahnuť z nejakého vedra a sup len sa dieťa narodí a doňho veď podľa odborníkov to bez problémov ľudské telo znesie.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...