Diskuze

Covid-19 nejvíc zasáhl Evropu. Kontinent hlásí přes 1,5 milionu případů

Počet případů nákazy koronavirem přesáhl v Evropě 1,5 milionu. Starý kontinent je tak nejzasaženějším na světě. Nejvíce nakažených eviduje Španělsko, kde se infikovalo více než 213 tisíc lidí. Následuje Itálie s 207 tisíci případy a třetí nejhorší statistiku má Velká Británie se 178 tisíci nemocnými. Podle agentury AFP v Evropě zemřelo přes 140 tisíc lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

Kde jste těch 26% vyhrabal? Normálně u chřipkové epidemie v průměru onemocní do 2% lidí

1 0
možnosti
VV

Vždycky jste psali, že Amerika je nejhorší a teď si prvenství připisuje Evropa?

Čemu mají lidi věřit když ne svým novinám?

0 0
možnosti
GK

pletes jabka a hrusky. Srovnej si Evropu a Severni ameriku a hlavne pocet obyvatel. :-P

0 0
možnosti

Jinak řečeno:

V Evropě, v níž žije přes 700 milionů obyvatel, zemřelo za 3 měsíce na koronavirus/s koronavirem 140 tisíc lidí. Když to sdělení postavíte takto, hned vyzní jinak.

Jasně, první týdny byly jistě šokem, zejména pro nejhůře zasažené státy, ale stejně...

2 0
možnosti
JH

no tak počítejte: Evropa má cca 741 milionů obyvatel a 1,5 milionů pozitivních a víte, kolik je tedy to procento pozitivních? ano správně, 0,2 %. impozantní číslo. jen tak mimochodem dodám, že neexistuje jediná pitevní zpráva, která tvrdí, že někdo zemřel na covid-19. pokud někdo tvrdí opak, chci ji vidět

4 1
možnosti
NH

Švédsko dosáhlo reprodukčního čísla pod 1. Bez hysterických opatření, bez zavřených obchodů, zničené ekonomiky a bez venkovních roušek. Naproti tomu ve Španělsku byla nejpřísnější opatření, ale dá se říci bez efektu. Východní část Evropy je na tom relativně dobře, i když jsou v různých zemích naprosto různá opatření. Chtělo vy to pořádně prozkoumat, zda vůbec a která opatření fungují

6 3
možnosti
HS

Kde jste to zjistil? V článku o Švédsku není ani slovo.

0 0
možnosti
FS

Moje 91letá babička mi dnes řekla, že tu rouškovou hysterii absoluitně nechápe a že doufá, že už brzy skončí. Holt válečná generace to vidí trochu v jiných konturách než my, kteří jsme zpovykaní nekonečným blahobytem.

10 1
možnosti
PN

Ročně zemře 1,5 milionu lidí na tuberkulozu.

Ročně se 1,2 až 1,5 milionu lidí nakazí chřipkou. Jen letos má prostě náze Covid a je hodně infekční. Volal mi kolega přes 60 let stary a ptal jsem se ho co je pravdy na těch hruznych zpravach. říkal 2-3 dny typická chřipka , lékaři me poslali dom a pak za 14 dní kontrola. nic víc . nic mín.

4 3
možnosti
GK

Jj, chripecka ;-D;-D;-D

Takze Italie, Spanelsko, Francie, etc. muzou zrusit manevry. Dyt to je jen chripecka a je preci jedno jestli zemre 25 tisic, ci skoro 30 tisic (UK, Italy) nebo by bez tech hroznej manevru zemrelo 100-200 tisic lidi. Ano na chripku zemre rocne taky hafo lidi ale to nejsou tyhle manevry.

4 1
možnosti
JS

A já si doteď podle titulku myslel že američani jsou uplně v háji. A nejvíc nemocných májí evropani 8-o

0 0
možnosti
OU
JS

Asiaté jsou zřejmě schopni lépe organizačně včas zasáhnout a možná i lépe snáží různá nezbytná omezení. Tady to je pro některé lidi hrozný problém. A zcela jistě jsou ukázněnější. I když my bychom se také mohli pochválit, zejména za první měsíc stavu nouze. Až na pár uplakánku a sobeckých, neukázněných lidí jsme to zvládli na výbornou.

18 3
možnosti