Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

KOMENTÁŘ: Jak rovnější Greta ovládla Evropský parlament

Je to divná doba. Dospělí europoslanci masochisticky tleskají dívce, která jim nadává i vyhrožuje a pro niž neplatí žádná pravidla, píše europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Je úplně fuk, co si myslí tlustý papaláš Vondra nebo diskutéři na iDnes, kteří se předhánějí, kdo vymyslí hloupější urážku. Stejně tady lidé jako Greta budou jednou vládnout, až vyjde najevo, že měli pravdu. Prožíráme jejich budoucnost a hřešíme na to, že my už ty následky nepocítíme. Nebo si alespoň myslíme, že tomu ujdeme.

0 2
možnosti
Foto

Chtěl bych být zase naivním! Proč? Protože bych byl mladým! A pak bych mohl věřit zeleným! Oni, namísto aby chladili auto, snaží se vychladit krajinu! I kdyby člověk oteploval Zemi ( a kdo ji oteploval ještě víc, když jsme tu nebyli?), co změní Evropa, když ostatní kontinenty topí pod kotlem? Prostě je lepší se přizpůsobit teplu a využít toho! Bude se míň topit a celkové emise poklesnou o desítky procent! Moře vzrostou za sto let o dva centimetry? No a? Aspoň to bude Grétě líp šplouchat na maják! Budeme tady mít dvě úrody za rok? Hurá! Nám nosili Asijaté kufry na dovolené, naši potomci je budou nosit Asijatům! Oni to tak asi chtějí... jen trvám na tom, že nás, až budeme v důchodu, zabezpečí aspoň tak, jak se mají naše rodiče. Mládí v před! Vzadu je práce...

1 1
možnosti
VV

Čím budete tu dvojí úrodu zavlažovat jen tak mimochodem pane Peleško když už jste tak pln vědeckých úvah?

0 0
možnosti
VV

Vondra je dědek, co střihá metr a má to za pár a proto je mu nějaká ochrana prostředí u zadele, protože on to přežije i kdyby seděl jen na plotě.

Ta holka bude žít daleko déle než Vondra a potřebuje si zajistit to, aby měla co dýchat a kde žít.

To je tak těžké to pochopit?

0 2
možnosti
RH

To je tak těžké pochopit, že pokud se Evropa ekonomicky zlikviduje na nesmyslné zelené politice, nebudou mít kde žít naše děti ani já (je mi 31), nýbrž budeme za pár desítek let (a to jsem optimista) převálcováni ekonomicky Čínou a lidsky Afrikou a Indií.

3 0
možnosti
RM

Přátelé, při náhledu do diskuse, si připadám, jako při návštěvě nejzvláštnější zvláštní školy. Ta dívčina důrazně trvá na tom, aby světová společnost reagovala na zjištění vědců.Správně! Důkazů, že se civilizace řítí do maléru je bohužel nadbytek - uragány, stoupání mořské hladiny a mnohde děsivé sucho na pevnině, oteplování planety a jako bonus kontinenty plastů v mořích atd. A lidstvo jen počítá, jak roste HDP a do toho zblblí fanatici vykřikují mántru o povinných 2% z HDP na zbrojení. A to vše pod otupělým pohledem Lojzů, co nechápou nejjednodušší matematiku.Zatím ahoj a proberte se, kluci!

2 1
možnosti
VC

https://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/vecne-poznamky-ke-globalnimu-oteplovani-aneb-co2-je-uzitecny-nikoliv-skodlivy-plyn

Tak tady máte tu nejjednodušší matematiku. Nepsal to žádný Lojza, ale zejména z toho vyplývá, že není všechno tak, jak se nám snaží klimatická lobby předkládat. My, kteří se snažíme si o předkládaných pravdách zjistit něco více, tak samozřejmě nebereme plamenné výzvy Grety, protože to je silně zjednodušující pohled. Prosím, pročtěte si to a uvidíte...

3 0
možnosti
MT

...DIVNÁ DOBA -POSLEDNÍCH STO LET,nám tady elity a vůdci a politické strany vnucují své chorobné představy o společnosti a politice-které nakonec vždy vedou k neštěstí,válce a utrpení milionů lidí...no a pak dorazí mladá generace ,které je zcela správně u zádele,kdo z panáků u vlády je v té které partaji ...no a všem kolektivně řekne at ́ jdou do zádele -že jsou to co jsou jen budižničemové vykrádající společnou kasu.....a místní se mohou zbláznit.....cele správně slečno Vaše generace už nemá naději na normální život jak se o něm píše už jen v knihách....takže bud ́ boj nebo pláč v koutku a strach.....8-o:-/...no MLÁDÍ VPŘED.... .R^R^R^;-)

3 0
možnosti
MK

Já mám rozhodně blíž do rakve než do kolébky, ale souhlasím. Koneckonců, válku ve Vietnamu taky nezarazilo hnutí elit, tím méně gerontů.

1 0
možnosti

Smog v Číně připomíná nukleární zimu. Už to zpomaluje fotosyntézu 12. 1. 2017

Smog v Číně prokazatelně zabíjí, ale má i další důsledky na místní ekosystémy – ukazuje se v posledních letech. Při těch nejhorších kalamitách dosahuje koncentrace těch nejmenších měřených částic PM 2,5 hodnot přes 500 mikrogramů na metr krychlový, přitom Světová zdravotnická organizace doporučuje jako bezpečnou úroveň 25 mikrogramů na metr krychlový. Studie profesorky Dongxian Heové, která vyučuje na Čínské zemědělské univerzitě, dokazuje, že dlouhodobý smog by mohl přinést Číně efekt srovnatelný s nukleární zimou. Ve své studii prokázala, že silné znečištění vzduchu snižuje objem světla až o 50 procent, což má výrazný dopad na fotosyntézu. Rostliny kvůli tomu nemají dostatek světla na to, aby ho mohly fotosyntézou měnit na energii. Vědkyně a její tým varují, že pokud by takové podmínky byly dlouhodobé, bude to mít silně negativní dopad na zemědělskou výrobu v Číně. Již nyní podle ní zemědělci v okolí Pekingu ze smogu panikaří.

Bez jídla a bez světla Zemědělství v Číně tvoří asi 10 procent HDP, ale je důležité strategicky i z hlediska zaměstnanosti. „Když jsme tyto údaje ukázali našim kolegům, tento fenomén je šokoval – ve svých zemích nic takového nezaznamenali,“ uvedla Heová. Smog v Číně zpomaluje fotosyntézu Tyto údaje již byly potvrzené řadou zemědělců, smog blokující sluneční paprsky podle nich výrazně snižuje kvalitu rostlin. V Pekingu lidé téměř nemohou žít Velká studie Šanghajské akademie společenských věd roku 2013 popsala, že Peking je z environmentálního pohledu druhé nejhorší velkoměsto světa. „Porazila“ ho pouze Moskva, ale nikoliv kvůli smogu, nýbrž kvůli drsným klimatickým podmínkám, jež tam panují. Zato podmínky v Pekingu jsou již téměř nevhodné pro lidský život.

AUTOR karzdroj:

ČT24

0 0
možnosti
Foto

Pletete hrušky a jablka. Situace v ohromných megapolích nemá s globálním oteplování co dělat. Napište, prosím, hranici při které už nedochází k fotosyntéze?! Pokud vím, uhlíkové nuly lze dosáhnout právě vysazováním zeleně. Čím víc oxidu uhličitého, tím víc biomasy. A dosáhnout koncentrace, při které nefunguje syntéza lze jen v laboratoři, ale ne ve Světě!

0 1
možnosti
RS

S takovou retorikou dokazali Hitler s Goebelsem rozpoutat druhou svetovou valku. Hlasali jen to co Nemci chteli slyset. Dnes je to gretina demagogiegie ktera ma za ukol prosadit zelenou neomarxistickou politiku.

3 1
možnosti
MK

Greta má pravdu, nečekat na rok 2030 nebo dokonce 2050 ale začít hned návrat do doby kamenné protože zatím nenašla rozumné řešení:-)

7 1
možnosti
BT

Tak ono co dělá Gréta a Evropský parlament je tak nějak dnes už úplně jedno. Dějiny se dnes píší někde úplně jinde.

11 1
možnosti
PG

No, není to normální aby celá EU skákala pod nějaký holky.. ale tak jak se po čase ukáže, bude opět platit rčení “Za vším hledej peníze”. Jen zatím úplně přesně nevíme, komu se nejvíc posypou..

11 2
možnosti
PG

* podle nějaký holky.. ��

1 2
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...