VIDEO: Chlapec visel z lanovky. Zachraňovala ho skoro celá sjezdovka

  • 108
Skupina teenagerů zachránila na kanadské sjezdovce život osmiletému chlapci, když mu duchapřítomně přispěchala na pomoc. Malý lyžař totiž rodičům vyklouzl ze sedačky na lanovce a přes veškerou snahu jeho otce by bez pomoci lidí na svahu všechno dopadlo jinak. Zachránci chlapce zachytili do oranžové bezpečnostní sítě, která lemovala sjezdovku.

Čtrnáctiletý James MacDonald sjížděl na snowboardu sjezdovku v lyžařském středisku v kanadském Vancouveru, když zahlédl chlapce visícího ze sedačky lanovky. Podle něj bylo hned jasné, že otec dítě příliš dlouho neudrží. „Začal sebou házet a měl panický záchvat,“ popsal MacDonald pro stanici CNN.

Teenager však rychle zareagoval a požádal opodál stojícího muže, aby přinesl oranžovou bezpečností síť, která se obvykle používá podél sjezdovek. MacDonald poté síť se svými přáteli roztáhl a použil ke zmírnění chlapcova pádu. Dětem se záchranou pomohli také dva dospělí.

Dvanáctiletého Joshe Ravensbergena navíc napadlo použít jako polštář měkké obložení ze stožáru lanovky a položil ho na záchrannou síť, což také přispělo k utlumení chlapcova pádu. Skupinka navíc dítě před seskokem instruovala, aby si sundal lyže a minimalizoval tak možnost zranění. Otec poté svého syna pustil.

Záchranáři dítě okamžitě převezli do nemocnice na vyšetření, celá událost se však obešla zcela bez zranění. Ředitel lyžařského resortu Grouse Mountain Michael Cameron se poté sešel se všemi chlapcovými zachránci a jako poděkování za jejich odvahu jim daroval skipas na celou sezónu.

„Oceňuji všechny, kteří se ve středu zapojili do záchrany u sedačkové lanovky. Jejich rychlé reakce a myšlení jsou chvályhodné,“ uvedl Cameron.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: CNN, Vancouver

Video