Jak účinně bránit svoje data před viry?

-
* Používejte legálně zakoupený software.Nejčastějším způsobem infekce je kopírování programů z počítače do počítače.Velmi nebezpečné jsou hlavně různé utility a hry.Dalším nebezpečným zdrojem infekce jsou soubory přicházející e-mailem.

* Zálohujte nejdůležitější data (texty, účetnictví, databáze a podobné soubory) na samostatná výměnná média, která máte uložena stranou. Pokud jsou data uložena na jiném disku v počítači, mohou být zničena virem také.Programy je možno nainstalovat znovu, ztráta dat může být trvalá. Ideální médium pro ukládání dat je zapisovatelné CD-R nebo přepisovatelné CD-RW.

* Pravidelně si aktualizujte databázi svého antivirového programu. Pokud antivirový program aktualizaci neumožňuje, vyměňte ho za jiný.Starý antivirový program nemusí zachytit nové viry, a je proto zbytečný.

* Pokud antivirový program není navržen tak, že v paměti počítače trvale hlídá, je nezbytné pravidelně nechat zkontrolovat disky.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video