Vnitrozemí Sardinie je v plamenech, požár hasí i 11 letadel

  • 1
Kvůli rozsáhlému požáru ve vnitrozemí italského ostrova Sardinie se muselo v noci na neděli evakuovat přes 400 lidí, oheň kromě tisíců hektarů porostu a polí zničil i několik budov. Informovala o tom agentura ANSA. Požár pomáhá hasit i více než desítka letadel, kvůli silnému větru ho však hasiči zatím nedokázali zkrotit.

V noci musely opustit své domy stovky lidí v obcích Cuglieri a Sennariolo, které leží v západní části ostrova. Někteří z nich se ráno mohli vrátit zpět. 

„Největší problémy jsou mezi Cuglieri a Santu Lussurgiu a počasí nám nijak nepomáhá... Proto stále platí, že požár představuje extrémní nebezpečí,“ uvedl Antonio Belloi z civilní ochrany.

Požár zatím nemá na svědomí žádné oběti ani zraněné, uvedla agentura AP. Zemědělský svaz Coldiretti jej však považuje za katastrofální, protože podle něj způsobí obrovské škody farmářům. Někteří kvůli požáru přišli o úrodu i o zvířata.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Sardinie, požár

Video