ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Ital ubodal Pákistánce. Ten si v parku stěžoval na jeho močícího psa

  • 139
Nedaleko Bologni ubodal Ital v parku jednatřicetiletého muže původem z Pákistánu. Ten si stěžoval na močícího psa, informovala agentura ANSA. Dvaadvacetiletého útočníka policie zadržela a nyní je obviněný z vraždy.

Pákistánec vedl kolo v parku ve městě San Giovanni in Persiceto, když se do jeho blízkosti dostal pes, který začal močit. Podle webu stanice E’TV se kvůli tomu cizinec obořil nejprve na kamarády majitele psa a posléze i přímo na něj.

Mezi majitelem psa a Pákistáncem následně vypukla rvačka, při níž mladík zasadil Pákistánci nožem ránu do srdce. E’TV podotkla, že cizinec byl možná pod vlivem alkoholu. Útočník se živí jako obráběč kovů.

Podle místního listu Il Resto del Carlino poskytli útočníkovi přátelé oběti první pomoc a přivolali také záchranku. Muž ale krátce po jejím příjezdu zemřel.

Jedna oběť, dva pobodaní. Neznámý muž útočil v humanitárním centru v Leidenu

Pes, který stál u zrodu konfliktu, byl malý kříženec, napsal deník La Reppublica. Zdůraznil přitom, že pes volně pobíhal po okolí. V Itálii nicméně musejí být psi na veřejných prostranstvích na vodítku.

Zpočátku hádka působila neškodně a šlo v ní skutečně o venčení psa, nikoli o spor kvůli rasovým nebo náboženským otázkám, podotkl jeden z místních webů. Hádka se zvrhla, když Pákistánec popadl větev. V tu chvíli dvaadvacetiletý mladík k překvapení všech ostatních vytáhl nůž a bodl.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video