Zranění Hövelse nebylo vážné. Druhý den už zase hrál, jen měl obvaz na krku

Zranění Hövelse nebylo vážné. Druhý den už zase hrál, jen měl obvaz na krku | foto: Profimedia.cz

Herec si na jevišti ve Vídni prořízl hrdlo, rekvizitu mu vyměnili za pravý nůž

  • 74
Herec Daniel Hövels si měl na jevišti vídeňského Burgtheateru proříznout krk nožem. Po dramatické scéně, která skončila potleskem, se ale nezvedl ze země a zůstal ležet v krvi. Místo rekvizity mu někdo nejspíš podstrčil pravý nůž.

Třicetiletý Hövels, který má domovskou scénu v Hamburku, ve Vídni hostoval ve hře Friedricha Schillera o skotské královně Marii Stuartovně. Postava herce má ve hře spáchat sebevraždu, místo tupé rekvizity ale jeho hrdlem projel ostrý nůž. O události informují rakouská média.

Divákům došlo, co se stalo, teprve v okamžiku, když se herec nezvedl na děkovačku. Nyní policie vyšetřuje pokus o vraždu. Je možné, že herce chtěl zlikvidovat žárlivý kolega.

Podle policistů byl nůž zakoupen v místním obchodě. "Nůž má na sobě dokonce ještě cenovku," řekl šokovaný policista, který se podílí na vyšetřování.

Herec skončil se zraněním krku v nemocnici, naštěstí nožem nezajel příliš hluboko. "Pokud by zasáhl tepnu nebo řízl jen o něco hlouběji, mohl zemřít na jevišti," podotkl pro list Österreich jeden z lékařů. Naštěstí šlo o lehké zranění a následující večer se Hövels objevil na prknech jeviště znovu, jen se zavázaným krkem.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video