Při útoku na bulváru v nizozemském Haagu byli pobodáni tři lidé

  • 599
Tři lidé byli zraněni při dnešním útoku nožem v nizozemském městě Haag. O stavu zraněných nebyly zveřejněny žádné podrobnosti. Incident se odehrál na haagském nákupním bulváru Grote Marktstraat. Policie uvedla, že je zatím brzy hovořit o tom, zda byl útok teroristickým činem.

Podezřelý z útoku je na útěku. Je mu 45 až 50 let, je tmavší pleti a má lehce kudrnaté vlasy. Na sobě má černý šátek a šedé běžecké oblečení, informovala policie.

Podle médií se policie zaměřila na obchodní dům Hudson’s Bay, kde po útočníkovi pátrá.

Útok se měl odehrát v obchodě na haagském nákupním bulváru Grote.

Nákupní ulice je podle Omroep West uzavřená. Na místě zasahuje velký počet policistů včetně oddílu na koních. Nakupující, kteří byli v době útoku v obchodním domě Hudson’s Bay, policie postupně vyvedla.

Ve městě je ovšem vzhledem k ohlášeným slevám u příležitosti takzvaného černého pátku plno lidí, uvedla rozhlasová stanice Omroep West. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Haag, policie

Video