Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sexuální násilník v královnině chatě. V USA zveřejnili neznámé snímky Epsteina

  19:30
Usmívající se Ghislaine Maxwellová a finančník Jeffrey Epstein na chatě britské královny Alžběty II. ve Skotsku. I tak vypadá jedna z fotografií, které americká prokuratura zveřejnila v rámci procesu s Maxwellovou, která čelí obvinění, že napomáhala sexuálnímu vykořisťování dívek, za které měl být Epstein souzen, než v roce 2019 ve vězení spáchal sebevraždu.
Ghislaine Maxwellová a Jeffrey Epstein v chatě nedaleko skotského Balmoralu...

Ghislaine Maxwellová a Jeffrey Epstein v chatě nedaleko skotského Balmoralu (vlevo) a britská královna Alžběta II. při obědě na totožném místě (vpravo). | foto: koláž iDNES.cz

Fotografie dvojice v lesní chatě, která leží na královnině panství nedaleko skotského zámku Balmoral, je součástí devatenácti snímků, které FBI získala v roce 2019 při razii v Epsteinově honosném sídle na Manhattanu.

Ačkoli podle žalobců není jasné, z jakého data snímek pochází, během soudního procesu, jenž odstartoval 29. listopadu, již dříve zaznělo, že princ Andrew dvojici na matčině panství hostil v roce 1999. Maxwellová se na snímku usmívá a má ruku položenou na jeho noze.

Královna byla v minulosti vyfotografována na stejném místě při obědě se svou sestřenicí. Andrewovo jméno při procesu zaznělo poprvé v minulém týdnu poté, co Epsteinův pilot Lawrence Visoski prohlásil, že se princ zúčastnil několika večírků na palubě finančníkova soukromého letadla.

Žena, která patřila k Epsteinově doprovodu, již dříve popsala, že princ Maxwellovou a finančníka v polovině roku 1999 přivítal na Balmoralu osobně. Jedna z Epsteinových obětí, Virginia Giuffreová, britského prince viní, že ji na přelomu tisíciletí nejméně třikrát donutil k sexu, přestože jí bylo jen sedmnáct let. Princ Andrew veškerá obvinění odmítá.

Britka Ghislaine Maxwellová a zesnulý finančník Jeffrey Epstein na archivním snímku, jenž zveřejnilo americké ministerstvo spravedlnosti.

Na své nevině trvá i Maxwellová, která podle prokurátorů v letech 1994 až 2004 sehrála klíčovou roli při rekrutování a zneužívání nezletilých dívek v souvislosti s údajným Epsteinovým obchodováním se sexuálními službami.

Podle prokurátorů si opakovaně získávala důvěru dívek tím, že je brala do kina, kupovala jim dárky a mluvila s nimi o jejich intimním životě.

Byli spolupachatelé, tvrdí obžaloba

Obžaloba má celkem osm bodů, při odsuzujícím verdiktu v každém z nich by Maxwellová mohla dostat až 80 let odnětí svobody.

Zatímco obžaloba se podle webu The Telegraph snaží o dvojici vytvořit obrázek zamilovaného páru, obhajoba vztah líčí v rovině zaměstnanec – šéf. „Máme důkazy, že měli po dlouhou dobu blízký vztah. Byli spolupachatelé,“ řekla u úterního stání prokurátorka Lara Pomerantzová.

Na většině snímků, které americké ministerstvo spravedlnosti zveřejnilo, se Epstein dívá přímo do objektivu, zatímco Maxwellová se k němu tiskne. 

Sprcha pro osm lidí: jak to vypadalo na Epsteinově ranči na dělání dětí

Série nabízí vhled do jejich stylu života, jenž mimo jiné zahrnoval různé exotické dovolené, opalování na jachtách nebo vychutnávání jídla a drinků. Na jedné z fotek obnažená Maxwellová masíruje Epsteinovi nohy na palubě jeho letadla přezdívaného Lolita Express.

Na dalších záběrech pak Maxwellová, která je dcerou zesnulého mediálního magnáta Roberta Maxwella, sedí naproti francouzskému módnímu agentovi Jean-Lucu Brunelovi, jenž v Paříži čelí obvinění ze znásilnění a sexuálního napadení nezletilých. Na dalších snímcích pak dnes devětapadesátiletá žena Epsteina líbá či objímá.

Ve středu před soudem vystoupil další finančníkův pilot, David Rodgers. „Zpočátku měli intimní vztah, ale během let 1994 až 2004 už spolu romanticky zapletení nebyli,“ řekl o dvojici Rodgers, jenž pro Epsteina pracoval třicet let. Maxwellová se s Epsteinem poznala v průběhu roku 1991.

Maxwellová mě osahávala, uvedla jedna z obětí

Jedna z Epsteinových obětí, o které média píší jako o Carolyn, při úterním slyšení popsala, že jí bylo čtrnáct let, když ji Maxwellová v jednom z Epsteinových neblaze proslulých „masážních pokojů“, jež měl v rezidencích v New Yorku, Palm Beach či v Novém Mexiku, osahávala.

„Když jsem byla nahá, dotýkala se mých prsou a hýždí a říkala, že mám pro pana Epsteina skvělé tělo,“ popsala obtěžování podle listu The Guardian Carolyn, která tvrdí, že ji s Maxwellovou počátkem roku 2000 seznámila Giuffreová.

Epstein nemusel spáchat sebevraždu. Mohl ho někdo zabít, naznačuje pitva

„Virginia se mě zeptala, jestli si chci vydělat peníze, a řekla mi, že půjdeme do domu na Palm Beach namasírovat jejího přítele,“ uvedla Carolyn s tím, že Giuffreové bylo tehdy osmnáct let. Když ale dorazily na místo, Giuffreová se údajně svlékla, a to samé nakázala i čtrnáctileté dívce.

„Potom přišel Epstein, lehl si na lehátko hlavou dolů a nechal se masírovat. Poté se přetočil a přímo přede mnou měl s Giuffreovou sex. Poté mi zaplatili 300 dolarů a vzali si mé číslo,“ řekla u soudu.

Dívka souhlasila, že se s Epsteinem bude scházet dál, neboť potřebovala peníze. Během následujících čtyř let se s ním údajně setkala více než stokrát. Finančník před ní zpočátku masturboval, později s ní měl sex.

Princ Andrew nespolupracuje s americkými úřady v kauze miliardáře Epsteina

Maxwellová, která od loňského července pobývá ve věznici v New Yorku, si dlouhodobě stěžuje na špatné zacházení. Svou celu označila za „živoucí peklo“. Její právníci tvrdí, že je pod invazivním dohledem stráží „připomínajícím filmové scény při zadržení Hannibala Lectera“ a nedostává pořádně najíst.

Newyorský finančník Epstein byl už v roce 2008 odsouzen za nabízení sexuálních služeb, avšak odpykal si pouze třináctiměsíční trest, při kterém mohl ve dne pracovat a ve věznici jen přespávat. Později jej úřady obvinily z toho, že mezi roky 2002 a 2005 platil za sex desítkám mladistvých dívek, Epstein ale měsíc po zatčení v cele spáchal sebevraždu. 

Autor:

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Srážku dvou vrtulníků v Malajsii nikdo nepřežil

  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...