Diskuze

Na Ameriku útočí. Pozadí ikonické fotky, na které se Bush dozvídá o 11. září

„America is under attack,“ zašeptal 11. září 2001 vedoucí štábu Bílého domu Andrew Card prezidentovi Georgi W. Bushovi, který byl právě na návštěvě v základní škole. V týž moment vznikla ikonická fotografie. Card a ostatní svědci dnes vzpomínají, jak prezident Bush reagoval na nečekanou informaci i na den, který změnil Ameriku i celý svět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Slušní Češi stáli v této těžké době po boku s Amerikou.

Proletáři a konspirátoři všech zemí kolaborující s vrahy, diktatory a teroristy, kteří se na toto výročí vynořujete každý rok z Rudých bažin, abyste demonstrovali svou nenávist k západní kultuře a lokajskou poníženost k východním mužikům, radikálům a světovým diktátorům, styďte se každý den !!! Měli jste být na místě všech těch nevinných obětí na které svým lhaním, obhajobou usvedčených islamských radikálů a imbecilními konspiracemi, plivete svůj jed. Svět by byl bez vás o moc hezčí a bezpečnější.

4 5
možnosti
OK

Dobrej blábol :)))

2 0
možnosti
TC

Respekt k tomu jak zůstal klidný co dostal zprávu o útoku. Já bych tedy vyletěl (a ty děti vyděsil). Hold nejsem politik..

7 0
možnosti
MD

Evidentně nejste ani učitel češtiny.

2 3
možnosti
SK

Já si myslím, že to byl prostě úmysl Usámy. Zatáhnout USA do partyzánských válek, kde nevyhraje ten, kdo má větší technologickou převahu, ale ten, kdo je brutálnější, má dlouhodobě vůli přinášet oběti a bojovat. Však taky deset let bojoval proti sovětům a viděl, jak si vylámali zuby.

0 0
možnosti
TC

Úplně bych to nesrovnaval. Amíci zlikvidovali Usámu i další velitele. To že chtěli zmenit režim v Afghánistánu na demokracii, když lidé ji nechtějí je spíš politická chyba.

2 0
možnosti
LF

V té chvíli ve škole se zachoval jak nejlépe mohl i děti vytuší nezřízenou reakci.

Horší to bylo v té zbrklé pomstě.

4 1
možnosti
MD

"Pane prezidente, plán spuštěn. Teď dělejte trochu zaskočeneho, ale dal si čtěte s dětmi ". Mohla i takto znít ta tajná informace?! Kdoví.

1 14
možnosti
Foto

Miluji konspirátory, člověk se i u vážného tématu zasměje.

14 1
možnosti
PT

To byla ještě hezká doba, Amerika byla Amerikou a my jsme ještě nebyli v tohle bruselském bolševickém spolku.

15 6
možnosti
IB

I53v45i96c12a 70B35o69j75i40č

11. 9. 2021 16:44

Skvělá to byla doba, průměrný pracující bral nějakých 14tis hrubého a Fabia stála krásného čtvrt milionu. Dnes máme téměř trojnásobný plat a Fabia je dražší o třetinu. ;-D

2 5
možnosti
TT

Byl to dobrý prezident.

9 2
možnosti
MB

Tato scena, jak prezident Busch zareagoval na zpravu o utoku vstoupila do dejin toho, jak se ma zachovat opravdovy statnik. A jak nasledovne jednal po nejvetsim utoku na uzemi USA v dejinach, jak ma prezident na takove svinstvo odpovedet. Nikdo uz nevymlati tolik dzihadistu jako on.

24 6
možnosti
PL

P51e20t15r 73L48a60b62a51j

11. 9. 2021 16:15

Myslíte napadnout Afganistán, i když většina teroristů byla ze Saudské Arábie, na útok se cvičili a připravovali v Německu a v USA, a jejichž vůdce následně žil v Pakistánu?

Po takové facce musel udělat nějaké silné gesto, aby bylo jasné, kdo je tady šéf. Ale se skutečným řešením daného problému to asi moc společného nemělo. Afganistán jako země ani Taliban jako politické hnutí Ameriku nenapadli.

6 3
možnosti
PL

P44e80t10r 86L31o39r44e58n28c

11. 9. 2021 15:33

V té třídě se zachoval nejlépe, jak mohl.

Je vidět, jak mu to okamžitě po přijetí té zprávy šrotí v hlavě všemi směry, jak zvažuje, co nejdříve udělat (koulí při tom i očima a duchem je zcela mimo). Představení ve třídě pak standardně ale urychleně dokončí, nic nenaznačí ani nenakousne, protože nechce vyvolávat paniku, když ani pořádně nic neví...

Tehdy byl dobrej R^ a pak už to známe...:-/

20 0
možnosti
PL

P10e21t52r 74L85a36b11a87j

11. 9. 2021 16:20

Myslíte, že kdyby vyvolal paniku mezi 20 žáky základní školy, že by to nějak ohrozilo národní bezpečnost?

Přišlo by mi víc adekvátní, kdyby řekl něco jako "děti, bylo mi s vámi velmi příjemně, ale musím teď jít vyřešit něco neodkladného" a šel dělat svou práci.

2 2
možnosti
Foto

Jedna jediná konspirace ze všech a že jich je (miliony) je, že se vůbec nebráním myšlence, že si to Amíci sestřelili sami. Neříkám, že tomu věřím, ale jsem ochotná nad ní uvažovat. Mně to dává logiku.

> USA na pokraji společenského, politického i ekonomického chaosu. Bylo třeba sjednotit lid. Jak jinak lépe to udělat, než společenským smutkem. Lítost spojí lidi nejlépe. Zároveň byl dán nepřítel. Společnost začala vidět nepřítele jinde, než ve vlastních řadách. Celé to dává smysl. Třeba je to hloupost, ale se vší úctou, dává to smysl.

(Nad jinými konspiracemi neuvažuji. Toto je jediná).

3 20
možnosti