Pinakotéka mnichovské galerie (9. dubna 2024)

Pinakotéka mnichovské galerie (9. dubna 2024) | foto: ČTK

Hned vedle mistrů. Pracovník galerie moderního umění vystavil vlastní obraz

  • 12
Pracovník galerie moderního umění v Mnichově tajně vystavil vlastní dílo. Podle deníku Süddeutsche Zeitung byl muž technickým pracovníkem mnichovského muzejního areálu Pinakotéka moderny. Incident se odehrál koncem února.

Pracovník mnichovské galerie, který tajně vystavil vlastní obraz, je podezřelý z poškozování cizí věci. 51letý muž chtěl vystavením obrazu dosáhnout uměleckého věhlasu, ale namísto zájmu návštěvníků jeho případ řeší policie. Informovala o tom agentura DPA.

Policejní mluvčí v pondělí řekl, že muž, ve snaze vystavit vlastní dílo, vyvrtal do zdi několik děr. To je také jediný důvod, proč se policie věcí zabývá, podotkl deník Bild.

Dívka na ramenou lékaře. Nástěnná malba ukazuje válečné útrapy i pomoc obětem

Obraz zřejmě na zdi galerie nevisel příliš dlouho. „Pracovníci ostrahy si něčeho takového okamžitě všimnou,“ uvedla mluvčí Pinakotéky moderny v Mnichově. Galerie ani policie neuvedly podrobnosti, v jakém byl obraz stylu či jaký byl jeho motiv, galerie s pracovníkem po dohodě ukončila zaměstnanecký poměr a dostal také zákaz vstupu do muzea.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video